Isglass med rabarber

Introduktion och förberedelse

Hemgjord isglass är lätt att göra. Här med riktig hemgjord rabarbersaft men det går också bra med köpt färdig rabarbersaft.

Tänk på att saften ska vara rätt söt då man inte känner så mycket sötma i iskall mat - smaken domnar liksom.

Varianter

Tips på isglassformar

Här har jag använt isglass-formar från Ikea. Varje isglass-form rymmer 0,55 dl men det är viktigt att inte fylla helt upp eftersom vätskan expanderar när den fryser. Jag har räknat ca 0,45-0,5 dl i varje isglass-form.

12 isglassar

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 3 tim
  • Klart på: 3 tim 30 min

Ingredienser

  • 4,5 dl rabarbersaft
  • 1,5 dl vatten

Tillagning

  1. Blanda rabarbersaften med lite vatten till en stark saft.
  2. Fyll varje isglassform den starka saften. Fyll inte helt upp utan lämna någon cm till kanten eftersom isglassen expanderar när den fryser.
  3. Frys i några timmar - räkna minst 3 timmar i frysen.
  4. För att glassarna ska lossa från formarna kan du spola dem hastigt i varmt vatten.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 36 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-08-22

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.