Isglass med rabarber

Hemgjord isglass är lätt att göra. Här med riktig hemgjord rabarbersaft men det går också bra med köpt färdig rabarbersaft.

Tänk på att saften ska vara rätt söt då man inte känner så mycket sötma i iskall mat - smaken domnar liksom.

12 isglassar

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 3 tim
  • Klart på: 3 tim 30 min

Ingredienser

  • 4,5 dl rabarbersaft
  • 1,5 dl vatten

Tillagning

  1. Blanda rabarbersaften med lite vatten till en stark saft.
  2. Fyll varje isglassform den starka saften. Fyll inte helt upp utan lämna någon cm till kanten eftersom isglassen expanderar när den fryser.
  3. Frys i några timmar - räkna minst 3 timmar i frysen.
  4. För att glassarna ska lossa från formarna kan du spola dem hastigt i varmt vatten.

Varianter

Tips på isglassformar

Här har jag använt isglass-formar från Ikea. Varje isglass-form rymmer 0,55 dl men det är viktigt att inte fylla helt upp eftersom vätskan expanderar när den fryser. Jag har räknat ca 0,45-0,5 dl i varje isglass-form.

E-mail
Medel: 4.6 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 36 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-08-22