Isglass med rabarber
Hemgjord isglass är lätt att göra. Här med riktig hemgjord rabarbersaft men det går också bra med köpt färdig rabarbersaft.
Tänk på att saften ska vara rätt söt då man inte känner så mycket sötma i iskall mat - smaken domnar liksom.
Tillagning
- Blanda rabarbersaften med lite vatten till en stark saft.
- Fyll varje isglassform den starka saften. Fyll inte helt upp utan lämna någon cm till kanten eftersom isglassen expanderar när den fryser.
- Frys i några timmar - räkna minst 3 timmar i frysen.
- För att glassarna ska lossa från formarna kan du spola dem hastigt i varmt vatten.
Varianter
- En annan god variant är med rabarbersaft med jordgubbar.
- Isglassar med flera smaker kan du göra om du först fyller och fryser halva isglassen med rabarbersaftsmak och sedan andra halvan med en annan smak som päronsaft, blåbärssaft, hallonsaft, björnbärssaft eller jordgubbssaft eller annan smak som fläder eller mango.
Tips på isglassformar
Här har jag använt isglass-formar från Ikea. Varje isglass-form rymmer 0,55 dl men det är viktigt att inte fylla helt upp eftersom vätskan expanderar när den fryser. Jag har räknat ca 0,45-0,5 dl i varje isglass-form.
Uppskattat näringsvärde per portion: 36 kcal