Isglass med flädersaft

Hemgjord isglass med flädersaft - gott, enkelt och läskande. Köp färdig flädersaft eller gör egen flädersaft. En annan god variant är med flädersaft smaksatt med kanel.

Riktig överkurs blir det om du först fryser halva isglassen med flädersmak och sedan andra halvan med en annan smak som päronsaft, blåbärssaft, hallonsaft eller jordgubbssaft eller annan smak. Blanda koncentrerad saft med vatten till en smakrik söt saft och använd till isglassen.

Här har jag använt isglass-formar från Ikea. Varje isglass-form rymmer 0,55 dl men det är viktigt att inte fylla helt upp eftersom vätskan expanderar när den fryser. Jag har räknat ca 0,45-0,5 dl i varje isglass-form.

Har du färre en 12 glassformar så kan du såklart bara göra så många glassar du har formar till och dricka upp resten av flädersaften.

12 fläderisglassar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 3 tim
  • Klart på: 3 tim 5 min

Ingredienser

  • 3 dl flädersaft, koncentrerad
  • 3 dl vatten

Tillagning

  1. Blanda saft och vatten. Fyll isglassformarna men inte helt upp utan lämna någon cm till kanten eftersom isglassen expanderar när den fryser.
  2. Frys i några timmar - räkna minst 3 timmar i frysen.
  3. För att glassarna ska lossa från formarna kan du spola dem hastigt i varmt vatten.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-17

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad kock i Marinen, har en Fil.kand i Måltidsvetenskap och ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om om mig.

Cheesecake med pepparkaksbotten

Gör botten till cheesecaken av smulade pepparkakor istället för Digestivekex så passar den till advent, lucia och jul. Här två varianter - en Nobake cheesecake - kallrörd variant och en som bakas i ugnen.

Läs mer

Recept

Skumtoppar på pepparkakor

En variant på skumtoppar som är spritsade på pepparkakor du kan garnera med valfritt strössel. Passar till advent och jul eller när som.

Läs mer

Recept