Isglass med flädersaft
Hemgjord isglass med flädersaft - gott, enkelt och läskande. Köp färdig flädersaft eller gör egen flädersaft.
Blanda koncentrerad saft med vatten till en smakrik söt saft och använd till isglassen.
Tillagning
- Blanda saft och vatten till en stark saft. Fyll isglassformarna men inte helt upp utan lämna någon cm till kanten eftersom isglassen expanderar när den fryser.
- Frys i några timmar - räkna minst 3 timmar i frysen.
- För att glassarna ska lossa från formarna kan du spola dem hastigt i varmt vatten.
Varianter
- En annan god variant är med flädersaft smaksatt med kanel.
- Isglassar med flera smaker kan du göra om du först fyller och fryser halva isglassen med flädersaft och sedan andra halvan med en annan smak som päronsaft, blåbärssaft, hallonsaft, björnbärssaft eller jordgubbssaft eller annan smak som rabarber eller mango.
Tips på isglassformar
Här har jag använt isglass-formar från Ikea. Varje isglass-form rymmer 0,55 dl men det är viktigt att inte fylla helt upp eftersom vätskan expanderar när den fryser. Jag har räknat ca 0,45-0,5 dl i varje isglass-form.
Har du färre en 12 glassformar så kan du såklart bara göra så många glassar du har formar till och dricka upp resten av flädersaften.
Uppskattat näringsvärde per portion: 36 kcal