Isglass med flädersaft

Introduktion och förberedelse

Hemgjord isglass med flädersaft - gott, enkelt och läskande. Köp färdig flädersaft eller gör egen flädersaft. En annan god variant är med flädersaft smaksatt med kanel.

Riktig överkurs blir det om du först fryser halva isglassen med flädersmak och sedan andra halvan med en annan smak som päronsaft, blåbärssaft, hallonsaft eller jordgubbssaft eller annan smak. Blanda koncentrerad saft med vatten till en smakrik söt saft och använd till isglassen.

Här har jag använt isglass-formar från Ikea. Varje isglass-form rymmer 0,55 dl men det är viktigt att inte fylla helt upp eftersom vätskan expanderar när den fryser. Jag har räknat ca 0,45-0,5 dl i varje isglass-form.

Har du färre en 12 glassformar så kan du såklart bara göra så många glassar du har formar till och dricka upp resten av flädersaften.

12 fläderisglassar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 3 tim
  • Klart på: 3 tim 5 min

Ingredienser

  • 3 dl flädersaft, koncentrerad
  • 3 dl vatten

Tillagning

  1. Blanda saft och vatten. Fyll isglassformarna men inte helt upp utan lämna någon cm till kanten eftersom isglassen expanderar när den fryser.
  2. Frys i några timmar - räkna minst 3 timmar i frysen.
  3. För att glassarna ska lossa från formarna kan du spola dem hastigt i varmt vatten.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer