Äppelmuffins

Introduktion och förberedelse för att baka

Äppelmuffins. Baka goda muffins med äppelbitar i. Gott till fika eller utflykt. Kan ävern toppas med frosting.

Du behöver 12 st muffinsformar, 7 cm diameter alternativt kan du använda en muffinsplåt.

12 st äppelmuffins

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 100 gram smör
  • 2 dl mjölk
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 st små äpplen
  • 1 msk smör
  • 2 msk socker
  • 0,5 msk kanel

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och kärna ur äpplena. Skär äpplena i bitar eller klyftor.
  3. Sätt på en panna på medelvärme och stek äppelbitarna i smör, kanel och socker några minuter. Ta av från värmen.
  4. Rör under tiden ihop muffinssmeten: Vispa upp ägg och socker i en bunke. Smält smöret i en kastrull eller i mikron och tillsätt mjölken. Rör ner smör och mjölkblandningen i äggblandningen.
  5. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke, vänd ned i äggsmeten och rör ihop till en jämn muffinssmet.
  6. Ställ muffinsformarna i en muffinsplåt eller på en bakplåt (ta då ev. dubbla muffinsformar) och fördela smeten i dem, lägg i äppelbitar och tryck ner dem lite.
  7. Grädda äppelmuffinsen i ugnen i 20-25 minuter tills de fått fin färg och har stelnat i mitten.
E-mail
Medel: 4.2 (28 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 139 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.