Äppelmuffins
Introduktion och förberedelse för att baka
Äppelmuffins. Baka goda muffins med äppelbitar i. Gott till fika eller utflykt. Kan ävern toppas med frosting.
Du behöver 12 st muffinsformar, 7 cm diameter alternativt kan du använda en muffinsplåt.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala och kärna ur äpplena. Skär äpplena i bitar eller klyftor.
- Sätt på en panna på medelvärme och stek äppelbitarna i smör, kanel och socker några minuter. Ta av från värmen.
- Rör under tiden ihop muffinssmeten: Vispa upp ägg och socker i en bunke. Smält smöret i en kastrull eller i mikron och tillsätt mjölken. Rör ner smör och mjölkblandningen i äggblandningen.
- Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke, vänd ned i äggsmeten och rör ihop till en jämn muffinssmet.
- Ställ muffinsformarna i en muffinsplåt eller på en bakplåt (ta då ev. dubbla muffinsformar) och fördela smeten i dem, lägg i äppelbitar och tryck ner dem lite.
- Grädda äppelmuffinsen i ugnen i 20-25 minuter tills de fått fin färg och har stelnat i mitten.
Uppskattat näringsvärde per portion: 139 kcal