Fyllda frallor med kyckling, guacamole och groddar

Introduktion och förberedelse

Goda och nyttiga fyllda frallor med kyckling, guacamole och groddar som passar som mackor till lunch, picknick eller utflykt.

Du kan välja frallor efter eget tycke. På bilden frallor med solrosfrön. Även baguette, ciabatta eller surdegsbröd blir gott.

Alla ingredienser kan du köpa färdiga men du kan också laga allt själv från början. Ex. köp färdiga eller baka egna bröd. Likaså kycklingen kan du köpa färdig eller grilla egen. Du kanske har kallt kycklingkött över att använda till smörgåsarna?

Groddar kan man också grodda egna eller köpa färdiggroddade. Guacamole finns också färdig eller så kan du mosa egna avokados.

2 fyllda frallor

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 frallor ex. solrosfrallor
  • 80 gram grillad kyckling
  • 1 dl guacamole
  • 2 dl färska groddar

Tillagning

  1. Dela på frallorna.
  2. Skär eller tärna kycklingen i små bitar.
  3. Fördela grillad kyckling på underdelen.
  4. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Mosa den med citronsaft, crème fraiche och smaka av med 0,5 krm salt.
  5. Fördela guacamole på kycklingen.
  6. Skölj groddarna och låt rinna av noga.
  7. Fördela groddarna på guacamolen och sätt ihop frallorna med locket. Ät direkt eller förvara kylda svalt till servering - högst några timmar.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.