Havsdimma

Introduktion och förberedelse

Havsdimma är en blå cocktail eller drink. Lite sötsur med vodka, blå curacao och ett stänk färskpressad citron. Servera i kylt Martini-glas, champagnekupa eller cocktailglas.

Drinken skakas med is i en shaker. Kan garneras med en liten skiva citron, lime eller apelsin och eventuellt en drinkpinne med en rött cocktailbär.

Blå curacao är en citruslikör från ön Curacao i Västindien.

1 cocktail Havsdimma

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 3 cl vodka
  • 3 cl blå curacao
  • 1 stänk citronsaft

Tillagning

  1. Mät upp vodka och blå curacao och några droppar färskpressad citronsaft i en shaker.
  2. Skaka med is och sila upp i kylt cocktailglas.
  3. Garnera med en skiva citron.
E-mail
Medel: 3.4 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 143 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-06

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer