Cosmopolitan cocktail

Cosmopolitan cocktail är en rosa eller ljust röd drink med tranbärsjuice och vodka smaksatt med apelsinlikör som triple sec exempelvis Cointreau och limejuice. Serveras iskall i Martini-glas eller liknande. Skakas i shaker med isbitar.

Kyl gärna glasen innan i frysen.

Tänk på att du kan dubbla receptet och skaka fler drinkar på en gång.

Garneringstips:

En liten strimla twistat, finstrimlat eller raspat apelsinskal eller lime. Extra tips är att skära ut en liten bit apelsinskal som du böjer över drinken vid servering så att apelsinoljan stänker över samtidigt som du tänder eld på den. Den lukten ger halva nöjet.

1 Cosmopolitan cocktail

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 4 - 6 cl vodka
  • 2 cl apelsinlikör Triple Sec exempelvis Cointreau
  • 4 cl tranbärsjuice
  • 1,5 cl färskpressad lime

Tillagning

  1. Mät upp alla ingredienser i en shaker eller i en kanna. Rör eller skaka i shaker med is. Skakas drinken i shaker blir den lite grumlig men mycket god.
  2. Häll upp och servera Cosmopolitan cocktailglas. Garnera eventuellt med apelsinskal.
E-mail
Medel: 4.5 (6 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-05-14

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock sedan 25 år samt matskribent och fotograf. Receptfavoriter skapade jag 2003 och sedan dess har jag provlagat, skrivet och fotograferat tusentals recept. Jag är utbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt ett WSET-diplom i vin och drycker med mera.

Smörgåstårtans dag

Fira smörgåstårtans dag den 13 november. Bjud på en krämig bit smörgåstårta som vardagslyx eller till helgen. Ett alternativ är en lyxig landgång som är lite enklare att laga till.

Läs mer

Recept

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer