Cosmopolitan cocktail

Introduktion och förberedelse

Cosmopolitan cocktail är en rosa eller ljust röd drink med tranbärsjuice och vodka smaksatt med apelsinlikör som triple sec exempelvis Cointreau och limejuice. Serveras iskall i Martini-glas eller liknande. Skakas i shaker med isbitar.

Kyl gärna glasen innan i frysen.

Tänk på att du kan dubbla receptet och skaka fler drinkar på en gång.

Garneringstips:

En liten strimla twistat, finstrimlat eller raspat apelsinskal eller lime. Extra tips är att skära ut en liten bit apelsinskal som du böjer över drinken vid servering så att apelsinoljan stänker över samtidigt som du tänder eld på den. Den lukten ger halva nöjet.

1 Cosmopolitan cocktail

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 4 - 6 cl vodka
  • 2 cl apelsinlikör Triple Sec exempelvis Cointreau
  • 4 cl tranbärsjuice
  • 1,5 cl färskpressad lime

Tillagning

  1. Mät upp alla ingredienser i en shaker eller i en kanna. Rör eller skaka i shaker med is. Skakas drinken i shaker blir den lite grumlig men mycket god.
  2. Häll upp och servera Cosmopolitan cocktailglas. Garnera eventuellt med apelsinskal.
E-mail
Medel: 4.4 (7 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 143 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-06

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer