Gnocchi med stekt kycklingfilé och tomatsås

Gott och enkelt.
Det finns färdigskivad kycklingfilé som passar till denna rätt.

4 portioner gnocchi med stekt kycklingfilé

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 32 min

Ingredienser

  • 500 gram färsk gnocchi
  • 400 gram kycklingfilé
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar
  • Tomatsås: 2 burkar hela tomater utan skal
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök (valfritt)
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk socker
  • 2 msk god vinäger
  • 3 krm torkad chili eller tabasco
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk rosmarin
  • 0,5 tsk torkad basilika
  • Tillbehör: 1 dl riven parmesan eller grana padano
  • 65 gram babyspenat

Tillagning

  1. Börja med tomatsåsen: Skala och hacka löken samt pressa vitlök.
  2. Fräs lök och vitlök i olivoljan i en gryta eller stekpanna med höga kanter.
  3. Tillsätt sockret och stek på medelvärme i 4 minuter.
  4. Tillsätt tomater, chili, basilika och rosmarin och låt koka på låg värme med lock i 15 minuter - helst längre (1 timme). Smaka av såsen med vinäger, socker och salt samt rosmarin och chili om du önskar.
  5. Börja koka gnocchin enligt paket.
  6. Skär kycklingen i skivor om den inte redan är skivad.
  7. Bryn kycklingskivorna några i taget 2-3 minuter på båda sidor i olivolja. Salta och peppra dem. Lägg all kyckling i pannan och täck över samt låt steka klart på medelvärme i ca 5 minuter.
  8. Riv ost. Skölj spenat.
  9. Servera gnocchin med tomatsåsen, skivad stekt kyckling, riven ost samt babyspenaten.
E-mail
Medel: 3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-05

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.