Gnocchi med stekt kycklingfilé och tomatsås

Koka färsk gnocchi och toppa med stekt kycklingfilé, parmesan och tomatsås. Gott och enkelt.

Det finns färdigskivad kycklingfilé som passar till denna rätt.

Överkurs är att laga egen gnocchi.

4 portioner gnocchi med stekt kycklingfilé

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 32 min

Ingredienser

  • 500 gram färsk gnocchi
  • 400 gram kycklingfilé
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar
  • Tomatsås: 2 burkar hela tomater utan skal
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök (valfritt)
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk socker
  • 2 msk god vinäger
  • 3 krm torkad chili eller tabasco
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk rosmarin
  • 0,5 tsk torkad basilika
  • Tillbehör: 1 dl riven parmesan eller grana padano
  • 65 gram babyspenat

Tillagning

  1. Börja med tomatsåsen: Skala och hacka löken samt pressa vitlök.
  2. Fräs lök och vitlök i olivoljan i en gryta eller stekpanna med höga kanter.
  3. Tillsätt sockret och stek på medelvärme i 4 minuter.
  4. Tillsätt tomater, chili, basilika och rosmarin och låt koka på låg värme med lock i 15 minuter - helst längre (1 timme). Smaka av såsen med vinäger, socker och salt samt rosmarin och chili om du önskar.
  5. Börja koka gnocchin enligt paket.
  6. Skär kycklingen i skivor om den inte redan är skivad.
  7. Bryn kycklingskivorna några i taget 2-3 minuter på båda sidor i olivolja. Salta och peppra dem. Lägg all kyckling i pannan och täck över samt låt steka klart på medelvärme i ca 5 minuter.
  8. Riv ost. Skölj spenat.
  9. Servera gnocchin med tomatsåsen, skivad stekt kyckling, riven ost samt babyspenaten.
E-mail
Medel: 3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-03-01

Författare:

Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Läs mer om mig.