Gnocchi med stekt kycklingfilé och tomatsås

Gott och enkelt.
Det finns färdigskivad kycklingfilé som passar till denna rätt.

4 portioner gnocchi med stekt kycklingfilé

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 32 min

Ingredienser

  • 500 gram färsk gnocchi
  • 400 gram kycklingfilé
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar
  • Tomatsås: 2 burkar hela tomater utan skal
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök (valfritt)
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk socker
  • 2 msk god vinäger
  • 3 krm torkad chili eller tabasco
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk rosmarin
  • 0,5 tsk torkad basilika
  • Tillbehör: 1 dl riven parmesan eller grana padano
  • 65 gram babyspenat

Tillagning

  1. Börja med tomatsåsen: Skala och hacka löken samt pressa vitlök.
  2. Fräs lök och vitlök i olivoljan i en gryta eller stekpanna med höga kanter.
  3. Tillsätt sockret och stek på medelvärme i 4 minuter.
  4. Tillsätt tomater, chili, basilika och rosmarin och låt koka på låg värme med lock i 15 minuter - helst längre (1 timme). Smaka av såsen med vinäger, socker och salt samt rosmarin och chili om du önskar.
  5. Börja koka gnocchin enligt paket.
  6. Skär kycklingen i skivor om den inte redan är skivad.
  7. Bryn kycklingskivorna några i taget 2-3 minuter på båda sidor i olivolja. Salta och peppra dem. Lägg all kyckling i pannan och täck över samt låt steka klart på medelvärme i ca 5 minuter.
  8. Riv ost. Skölj spenat.
  9. Servera gnocchin med tomatsåsen, skivad stekt kyckling, riven ost samt babyspenaten.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer