Gnocchi med stekt kycklingfilé och tomatsås
Koka färsk gnocchi och toppa med stekt kycklingfilé, parmesan och tomatsås.
Gott och enkelt.
Det finns färdigskivad kycklingfilé som passar till denna rätt.
Tillagning
- Börja med tomatsåsen: Skala och hacka löken samt pressa vitlök.
- Fräs lök och vitlök i olivoljan i en gryta eller stekpanna med höga kanter.
- Tillsätt sockret och stek på medelvärme i 4 minuter.
- Tillsätt tomater, chili, basilika och rosmarin och låt koka på låg värme med lock i 15 minuter - helst längre (1 timme). Smaka av såsen med vinäger, socker och salt samt rosmarin och chili om du önskar.
- Börja koka gnocchin enligt paket.
- Skär kycklingen i skivor om den inte redan är skivad.
- Bryn kycklingskivorna några i taget 2-3 minuter på båda sidor i olivolja. Salta och peppra dem. Lägg all kyckling i pannan och täck över samt låt steka klart på medelvärme i ca 5 minuter.
- Riv ost. Skölj spenat och tomater. Dela tomater.
- Servera gnocchin med tomatsåsen, skivad stekt kyckling, riven ost samt babyspenat och tomater.
Varianter
Istället för parmesan kan du ta riven grana padano.
- Istället för babyspenat och tomater kan du ha en valfri färdig påse grönsallad eller något av mina förslag på grönsallad, tomatsallad, spenatsallad eller salladsfat till.
- Överkurs är att laga egen gnocchi.
Uppskattat näringsvärde per portion: 675 kcal