Färsk gnocchi med kyckling och pesto

Introduktion och förberedelse

Enkel och god pastasallad med gnocchi.

Gnocchi är en variant av pasta fast med potatis som extra ingrediens.

Gnocchin har jag här lagat en slags pasta- gnocchisallad på med fyllig pesto, blandad sallad, rödlök, tomater, ost, oliver och stekt kyckling.

Det går bra att laga rätten med färdig köpt färsk gnocchi och koka den.

Vidare kan du köpa färdig pesto också.

Överkurs

Riktigt gott och festliga blir det med hemgjord gnocchi och pesto.

4 portioner färsk gnocchi med kyckling och pesto

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 400 gram färsk gnocchi
  • 1 rödlök
  • 1 dl kalamata oliver
  • 15 cocktailtomater
  • 150 g fetaost
  • 3 kycklingfiléer
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krm timjan
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 30 gram blandad grönsallad
  • 0,5 dl riven parmesan eller grana padano
  • 1,5 dl pesto
  • Hemgjord pesto: 0,5 dl pinjenötter
  • 20 blad basilika
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • 25 g riven parmesanost eller grano padano (valfritt)
  • 1 msk pressad citron
  • 1 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Gör egen gnocchi - se länk ovan - eller köp färdig.
  2. Köp färdig pesto eller gör egen genom att: lägga alla ingredienser till peston i en mixer och mixa 20 sekunder.
  3. Salta och peppra kycklingfiléerna samt banka ut dem lätt.
  4. Vänd dem i pressad vitlök, salt, peppar och timjan och bryn dem runt om i en stekpanna eller grillpanna.
  5. Sänk till medelvärme och täck över med lock eller folie. Låt steka sakta i 10 minuter.
  6. Skala, dela och skiva rödlöken. Dela tomaterna. Skär fetaosten i tärningar. Skölj och dela salladen i grova bitar.
  7. Koka gnocchin enligt mitt recept ovan eller enligt paket.
  8. Häll av och skölj den så att den svalnar.
  9. Lägg upp pastan i en stor skål och blanda med 1 msk olivolja.
  10. Ta upp kycklingen ur pannan och skär i skivor eller tärningar.
  11. Blanda gnocchin med peston, vinäger, rödlök, sallad, tomater, ost, oliver och stekt kyckling i en stor skål. Smaka av med salt och peppar.
  12. Servera gärna med lite extra riven parmesan eller grano padanoost.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 421 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-11-12

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.