Färsk gnocchi med kyckling och pesto
Enkel och god pastasallad med gnocchi.
Gnocchi är en variant av pasta fast med potatis som extra ingrediens.
Gnocchin har jag här lagat en slags pasta- gnocchisallad på med fyllig pesto, blandad sallad, rödlök, tomater, ost, oliver och stekt kyckling.
Det går bra att laga rätten med färdig köpt färsk gnocchi och koka den.
Vidare kan du köpa färdig pesto också.
Tillagning
- Gör egen gnocchi - se länk ovan - eller köp färdig.
- Köp färdig pesto eller gör egen genom att: lägga alla ingredienser till peston i en mixer och mixa 20 sekunder.
- Salta och peppra kycklingfiléerna samt banka ut dem lätt.
- Vänd dem i pressad vitlök, salt, peppar och timjan och bryn dem runt om i en stekpanna eller grillpanna.
- Sänk till medelvärme och täck över med lock eller folie. Låt steka sakta i 10 minuter.
- Skala, dela och skiva rödlöken. Dela tomaterna. Skär fetaosten i tärningar. Skölj och dela salladen i grova bitar.
- Koka gnocchin enligt mitt recept ovan eller enligt paket.
- Häll av och skölj den så att den svalnar.
- Lägg upp pastan i en stor skål och blanda med 1 msk olivolja.
- Ta upp kycklingen ur pannan och skär i skivor eller tärningar.
- Blanda gnocchin med peston, vinäger, rödlök, sallad, tomater, ost, oliver och stekt kyckling i en stor skål. Smaka av med salt och peppar.
- Servera gärna med lite extra riven parmesan eller grano padanoost.
Uppskattat näringsvärde per portion: 421 kcal