Färsk gnocchi med kyckling och pesto

Enkel och god pastasallad med gnocchi. Gnocchi är en variant av pasta fast med potatis som extra ingrediens. Du kan göra egen gnocchi eller köpa färdig gnocchi.

Gör egen pesto eller köp färdig på burk. Gnocchin blandar du sedan med fyllig pesto, blandad sallad, rödlök, tomater, ost, oliver och stekt kyckling.

4 portioner färsk gnocchi med kyckling och pesto

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 400 gram färsk gnocchi
  • 1 rödlök
  • 1 dl kalamata oliver
  • 15 cocktailtomater
  • 150 g fetaost
  • 3 kycklingfiléer
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krm timjan
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 30 gram blandad grönsallad
  • 0,5 dl riven parmesan eller grana padano
  • 1,5 dl pesto
  • Hemgjord pesto: 0,5 dl pinjenötter
  • 20 blad basilika
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • 25 g riven parmesanost eller grano padano (valfritt)
  • 1 msk pressad citron
  • 1 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Gör egen gnocchi (sök recept här på receptfavoriter) eller köp färdig.
  2. Köp färdig pesto eller gör egen genom att: lägga alla ingredienser till peston i en mixer och mixa 20 sekunder.
  3. Salta och peppra kycklingfiléerna samt banka ut dem lätt.
  4. Vänd dem i pressad vitlök, salt, peppar och timjan och bryn dem runt om i en stekpanna eller grillpanna.
  5. Sänk till medelvärme och täck över med lock eller folie. Låt steka sakta i 10 minuter.
  6. Skala, dela och skiva rödlöken. Dela tomaterna. Skär fetaosten i tärningar. Skölj och dela salladen i grova bitar.
  7. Koka gnocchin enligt recept eller paket.
  8. Häll av och skölj den så att den svalnar.
  9. Lägg upp pastan i en stor skål och blanda med 1 msk olivolja.
  10. Ta upp kycklingen ur pannan och skär i skivor eller tärningar.
  11. Blanda gnocchin med peston, vinäger, rödlök, sallad, tomater, ost, oliver och stekt kyckling i en stor skål. Smaka av med salt och peppar.
  12. Servera gärna med lite extra riven parmesan eller grano padanoost.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat