Färsk gnocchi med kyckling och pesto

Enkel och god pastasallad med gnocchi. Gnocchi är en variant av pasta fast med potatis som extra ingrediens. Du kan göra egen gnocchi eller köpa färdig gnocchi.

Gör egen pesto eller köp färdig på burk. Gnocchin blandar du sedan med fyllig pesto, blandad sallad, rödlök, tomater, ost, oliver och stekt kyckling.

4 portioner färsk gnocchi med kyckling och pesto

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 400 gram färsk gnocchi
  • 1 rödlök
  • 1 dl kalamata oliver
  • 15 cocktailtomater
  • 150 g fetaost
  • 3 kycklingfiléer
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krm timjan
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 30 gram blandad grönsallad
  • 0,5 dl riven parmesan eller grana padano
  • 1,5 dl pesto
  • Hemgjord pesto: 0,5 dl pinjenötter
  • 20 blad basilika
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • 25 g riven parmesanost eller grano padano (valfritt)
  • 1 msk pressad citron
  • 1 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Gör egen gnocchi (sök recept här på receptfavoriter) eller köp färdig.
  2. Köp färdig pesto eller gör egen genom att: lägga alla ingredienser till peston i en mixer och mixa 20 sekunder.
  3. Salta och peppra kycklingfiléerna samt banka ut dem lätt.
  4. Vänd dem i pressad vitlök, salt, peppar och timjan och bryn dem runt om i en stekpanna eller grillpanna.
  5. Sänk till medelvärme och täck över med lock eller folie. Låt steka sakta i 10 minuter.
  6. Skala, dela och skiva rödlöken. Dela tomaterna. Skär fetaosten i tärningar. Skölj och dela salladen i grova bitar.
  7. Koka gnocchin enligt recept eller paket.
  8. Häll av och skölj den så att den svalnar.
  9. Lägg upp pastan i en stor skål och blanda med 1 msk olivolja.
  10. Ta upp kycklingen ur pannan och skär i skivor eller tärningar.
  11. Blanda gnocchin med peston, vinäger, rödlök, sallad, tomater, ost, oliver och stekt kyckling i en stor skål. Smaka av med salt och peppar.
  12. Servera gärna med lite extra riven parmesan eller grano padanoost.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer

Blanda egna drinkar och cocktails

Bli bartender för en kväll. Här är tips på hur du sätter upp en liten minibar hemma. Skippa raggargroggen och bjud på någon klassiker eller udda obskyr drink. Här är lite fakta, recept, utrustning och andra praktiska tips för att lyckas med cocktails hemma. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer