Färsk pasta eller Gnocchi med grädde, parmaskinka och tryffelolja
Färsk pasta eller Gnocchi med grädde, parmaskinka och tryffelolja.
En god och enkel italiensk pasta med gräddig sås med vitlök, parmesan, persilja och tryffelolja toppat med parmaskinka.
Tillagning
- Koka upp vatten till pastan och gör under tiden såsen. Vänta med att lägga ner pastan. Salta vattnet.
- Skala och hacka schalottenlöken. Skala och skiva vitlöken. Stek löken och vitlöken i olivolja i en stekpanna några minuter. Pudra över vetemjöl. Rör om.
- Häll på grädde, rör och låt koka upp.
- Riv parmesanost.
- Skölj och hacka bladpersiljan.
- Koka pastan eller gnocchin.
- Tillsätt persiljan, osten och tryffeloljan till pastasåsen. Smaksätt med svartpeppar.
- När du hällt av pastan blandar du den med såsen i en stor kastrull eller skål.
- Lägg upp pasta i djupa tallrikar och toppa med 3 eller 4 skivor parmaskinka samt ev några blad bladpersilja.
Varianter
- Funkar med annan lufttorkad skinka som prosciutto eller cullatello också.
- Vill du ha en vegetarisk pasta så kan du ta några soltorkade tomater i olja och toppa pastan med.
- Istället för parmesan kan du ta grano padano.
Att dricka till
Vintips till är ett vitt friskt vin från norra Italien som Pinot Grigio, vitt Chianti från Spanien eller en Chardonnay från Australien.
Uppskattat näringsvärde per portion: 601 kcal