Färsk gnocchi med salsiccia och tomatsås

Introduktion och förberedelse

Färsk gnocchi med salsiccia och tomatsås. En snabb och enkel vardagsrätt som passar till lunch eller middag.

Godast blir det med färsk pasta, färsk råkorv som ex. salsiccia samt riven parmesanost. På bilden är det färsk salsiccia från City Gross.

4 portioner färsk gnocchi med salsiccia

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 500 gram färsk gnocchi
  • 8 färska salsiccia råkorvar
  • 2 burkar hela tomater utan skal
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök (valfritt)
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk socker
  • 2 msk god vinäger
  • 3 krm torkad chili eller tabasco
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk rosmarin
  • 0,5 tsk torkad basilika
  • Tilllbehör: 1 dl riven parmesan eller grana padano (valfritt)
  • Grönsallad och tomatsallad

Tillagning

  1. Börja med tomatsåsen: Skala och hacka löken.
  2. Fräs löken i olivoljan i en gryta eller stekpanna med höga kanter.
  3. Tillsätt sockret och stek på medelvärme i 4 minuter.
  4. Tillsätt tomater, chili, basilika och rosmarin och låt koka på låg värme med lock i 15 minuter - helst längre (1 timme). Smaka av såsen med vinäger, socker och salt samt rosmarin och chili om du önskar.
  5. Börja koka gnocchin enligt paket.
  6. Stek salsiccia korvarna i lite olivolja under tiden pastan kokar.
  7. Riv ost.
  8. Blanda i gnocchin i tomatsåsen och tillsätt riven ost. Servera gnocchin med korvarna och gärna en grönsallad samt tomatsallad till.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-22

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.