Färsk gnocchi med salsiccia och tomatsås

En snabb och enkel vardagsrätt som passar till lunch eller middag.
Godast blir det med färsk pasta, färsk råkorv som ex. salsiccia samt riven parmesanost. På bilden är det färsk salsiccia från City Gross.

4 portioner färsk gnocchi med salsiccia

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 500 gram färsk gnocchi
  • 8 färska salsiccia råkorvar
  • 2 burkar hela tomater utan skal
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök (valfritt)
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk socker
  • 2 msk god vinäger
  • 3 krm torkad chili eller tabasco
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk rosmarin
  • 0,5 tsk torkad basilika
  • Tilllbehör: 1 dl riven parmesan eller grana padano (valfritt)
  • Grönsallad och tomatsallad

Tillagning

  1. Börja med tomatsåsen: Skala och hacka löken.
  2. Fräs löken i olivoljan i en gryta eller stekpanna med höga kanter.
  3. Tillsätt sockret och stek på medelvärme i 4 minuter.
  4. Tillsätt tomater, chili, basilika och rosmarin och låt koka på låg värme med lock i 15 minuter - helst längre (1 timme). Smaka av såsen med vinäger, socker och salt samt rosmarin och chili om du önskar.
  5. Börja koka gnocchin enligt paket.
  6. Stek salsiccia korvarna i lite olivolja under tiden pastan kokar.
  7. Riv ost.
  8. Blanda i gnocchin i tomatsåsen och tillsätt riven ost. Servera gnocchin med korvarna och gärna en grönsallad samt tomatsallad till.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Frisk sufflé med passionsfrukt och fruktsallad

Här är det enkla receptet. Detta är en annons från Kenwood. 

Läs mer

Sponsrat

Mustiga och lättlagade soppor

Soppor blir lätta luncher, förrätter eller middagar. Servera gärna ett gott bröd till. Bjud dina vänner - för sopprecept kan man lätt dubbla. Eller fixa lunchlådan till jobbet. 

Läs mer

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer