Mimosa cocktail
Mimosa cocktail är en lyxig drink med Champagne, apelsinjuice samt här även Curaçao Orange.
Drinken är döpt efter blomman med samma namn.
Tillagning
- Se till att alla ingredienser är väl kylda.
- Mät upp apelsinjuice och Curaçao Orange i flöjtglas eller cocktailglas.
- Fyll på med mousserande vin upp till någon halv cm från kanten och servera.
Serveringsförslag
- God och frisk som välkomstdrink, frukostdrink, till brunch eller svalkande sommardrink.
- Gott med chips, rostade kikärter eller nötter till.
- Serveras i högt champagneglas eller flöjtglas.
Val av bubbel
- Lyxigast och festligast blir Mimosa med Champagne.
- Minst lika god blir den med spansk Cava; fransk Cremant de Bourgogne; sparkling dry wine från Australien; USA eller Sydafrika; italienskt prosecco eller spumante brut; tysk Sekt trocken eller annat mousserande torrt vin.
- Med alkoholfritt mousserande vin får du en en alkoholfri variant.
Varianter
- Ett alternativ till att servera i champagneglas är en stor vinkupa eller Gin&Tonic-kupa och då även ha i krossad is eller iskuber samt sugrör och drinkpinne samt garnera med klyfta apelsin eller blodapelsin.
- Curaçao Orange kan bytas mot annan apelsinlikör som Triple Sec eller Cointreau eller uteslutas.
- Pressa apelsinjuice själv eller köp fin färskpressad apelsinjuice eller råsaft som Brämhults eller Loviseberg.
- Du kan även ta råsaft som är blandning av apelsin och kiwi eller apelsin och morot.
- Med grapefruktjuice får du en Megmosa.
- Med cider får du en Vermosa.
- Med tranbärsjuice och någon cl apelsinlikör får du en Poinsettia.
- Med ananasjuice och några cl vodka får du en Flirtini.
- Tar du dubbelt så mycket champagne så kallas den Bucks Fizz.
Uppskattat näringsvärde per portion: 106 kcal