Mimosa cocktail

Introduktion och förberedelse

Mimosa cocktail är en lyxig drink med Champagne, apelsinjuice samt här även Curaçao Orange.

Istället för Champagne kan du ta spansk Cava; fransk Cremant de Bourgogne; sparkling dry wine från Australien; USA eller Sydafrika; italienskt prosecco eller spumante brut; tysk Sekt trocken eller annat mousserande torrt vin eller bubbel.

God och frisk som välkomstdrink, frukostdrink, brunch eller svalkande sommardrink.

Curaçao Orange kan bytas mot annan apelsinlikör som Triple Sec eller Cointreau eller uteslutas.

Välj helst en fin färskpressad apelsinjuice eller råsaft som Brämhults eller Loviseberg.

Istället för apelsinjuice kan man ta grapefruktjuice eller blodapelsin.

Tar du dubbelt så mycket champagne så kallas den Bucks Fizz.

1 Mimosa cocktail

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 3 cl apelsinjuice
  • 1 cl Curaçao Orange
  • 4 cl Champagne, Cava, Procecco, Cremant de Bourgogne eller annat mousserande vin

Tillagning

  1. Se till att alla ingredienser är kalla.
  2. Mät upp apelsinjuice och Curaçao Orange i flöjtglas eller cocktailglas.
  3. Fyll på med mousserande vin upp till någon halv cm från kanten och servera.
E-mail
Medel: 4 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 106 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-08-10