Bål med fläder och vitt vin

Gott bål till fördrink, sommardrink, välkomstdrink och fest. Här med Riesling - vitt vin från ex. Alsace eller Tyskland, fläderblomssaft, sodavatten och skivad lime. 

8 glas bål med fläder och vitt vin

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 4 dl torrt vitt vin som Riesling
  • 2 dl fläderblomssaft, koncentrerad
  • 1 flaska sodavatten eller mineralvatten med kolsyra, 33 cl
  • 2 dl isbitar
  • 1 lime i tunna skivor

Tillagning

  1. Skölj och skiva limefrukten.
  2. Blanda kylt vin, fläderblomssaft och sodavatten i en kanna.
  3. Fördela isen och limeskivorna i glasen.
  4. Fyll på med bålet.
E-mail
Medel: 3.7 (29 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer