Bål med fläder och vitt vin

Gott bål till fördrink, sommardrink, välkomstdrink och fest.

Här med Riesling - vitt vin från ex. Alsace eller Tyskland, fläderblomssaft, sodavatten och skivad lime.

8 glas bål med fläder och vitt vin

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 4 dl torrt vitt vin som Riesling
  • 2 dl fläderblomssaft, koncentrerad
  • 1 flaska sodavatten eller mineralvatten med kolsyra, 33 cl
  • 2 dl isbitar
  • 1 lime i tunna skivor

Tillagning

  1. Skölj och skiva limefrukten.
  2. Blanda kylt vin, fläderblomssaft och sodavatten i en kanna.
  3. Fördela isen och limeskivorna i glasen.
  4. Fyll på med bålet.
E-mail
Medel: 3.6 (39 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-26

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock. Läs mer om mig.