Bål med fläder och vitt vin

Gott bål till fördrink, sommardrink, välkomstdrink och fest.

Här med Riesling - vitt vin från ex. Alsace eller Tyskland, fläderblomssaft, sodavatten och skivad lime.

8 glas bål med fläder och vitt vin

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 4 dl torrt vitt vin som Riesling
  • 2 dl fläderblomssaft, koncentrerad
  • 1 flaska sodavatten eller mineralvatten med kolsyra, 33 cl
  • 2 dl isbitar
  • 1 lime i tunna skivor

Tillagning

  1. Skölj och skiva limefrukten.
  2. Blanda kylt vin, fläderblomssaft och sodavatten i en kanna.
  3. Fördela isen och limeskivorna i glasen.
  4. Fyll på med bålet.
E-mail
Medel: 3.6 (38 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-26

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept