Lax i folie med pestosås

Introduktion och förberedelse

Laxfilé i foliepaket med potatis, purjolök, morot, palsternacka och paprika serverad med en kall sås smaksatt med pesto. Gott och nyttigt.

Du kan laga foliepaketet i ugnen eller på grillen.

Istället för färsk lax kan du ta fryst portionsförpackad lax och tina.

2 portioner lax i folie med pestosås

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 2 bitar färsk lax à 140 gram
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 2 medelstora fasta potatisar
  • 2 dm purjolök
  • 1/4 röd paprika
  • 2 tsk hackad persilja
  • 2 tsk citronsaft
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 1 msk smör
  • Pestosås: 1 dl créme fraiche
  • 2 msk pesto

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader eller tänd grillen.
  2. Skala morötter, potatis och palsternacka. Skär i skivor och koka mjuka i 15 minuter. Häll av.
  3. Skölj samt strimla purjolöken och tärna paprika.
  4. Dra av två stora rektanglar folie och smöra området i mitten.
  5. Lägg på en bit lax i mitten på varje folieblad.
  6. Fördela de kokta rotfrukterna, purjolök, paprika samt strö över hackad persilja, citronsaft, salt och peppar.
  7. Vik ihop folien till paket.
  8. Laga foliepaketen i ugnen på en ugnsplåt eller form i 20 minuter. Eller på grillen i ca 20 minuter.
  9. Pestosås: blanda crème fraiche och pesto. Smaka av med salt och vitpeppar.
  10. Servera laxen i foliepaketen samt pestosåsen vid sidan.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept