Lax i folie med pestosås
Laxfilé i foliepaket med potatis, purjolök, morot, palsternacka och paprika serverad med en kall sås smaksatt med pesto. Gott och nyttigt.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader eller tänd grillen.
- Skala morötter, potatis och palsternacka. Skär i skivor och koka mjuka i 15 minuter. Häll av.
- Skölj samt strimla purjolöken och tärna paprika.
- Dra av två stora rektanglar folie och smöra området i mitten.
- Lägg på en bit lax i mitten på varje folieblad.
- Fördela de kokta rotfrukterna, purjolök, paprika samt strö över hackad persilja, citronsaft, salt och peppar.
- Vik ihop folien till paket.
- Laga foliepaketen i ugnen på en ugnsplåt eller form i 20 minuter. Eller på grillen i ca 20 minuter.
- Pestosås: blanda crème fraiche och pesto. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Servera laxen i foliepaketen samt pestosåsen vid sidan.
Tips
- Du kan laga foliepaketet i ugnen eller på grillen.
- Istället för färsk lax kan du ta fryst portionsförpackad lax och tina.
Uppskattat näringsvärde per portion: 497 kcal