Hemgjord fransk löksill med matjesill
Fransk löksill med matjesill smaksatt med rödlök och kryddpeppar.
Tillagning
- Ta upp matjesfiléerna och lägg i en skål och täck med vatten. Spara 1/2 dl av lagen.
- Blanda under tiden ättiksprit, vatten, lag från matjesburken, strösocker, krossad kryddpeppar och vinäger i en kastrull.
- Koka upp och rör så att sockret löser sig.
- Låt lagen sjuda några minuter och stäng sedan av plattan samt låt lagen svalna.
- Skala och hacka under tiden rödlök.
- Ta upp och skär matjesfiléerna i bitar.
- Varva majtessillen med hackad rödlök i en stor glasburk och häll över lagen.
- Låt din hemgjorda franska löksill stå kallt i ett dygn så smakar den bäst. Förvara svalt - helst i kylen. Håller sig månader i kylen orörd.
Serveringsförslag
Egen hemlagad fransk löksill är god till julbord, midsommar och påsk.
Uppskattat näringsvärde per portion: 81 kcal