Hemgjord fransk löksill med matjesill

Fransk löksill med matjesill. Egen hemlagad fransk löksill är god till julbord, midsommar och påsk.
Räkna 2 st 200 grams burkar.

8 portioner fransk löksill med matjesill

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 1 dag
  • Klart på: 1 dag 20 min

Ingredienser

  • 8 matjesfiléer
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl lag från matjesburken
  • 1,25 dl strösocker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 9 grovkrossade kryddpepparkorn
  • 1 stor rödlök

Tillagning

  1. Ta upp matjesfiléerna och lägg i en skål och täck med vatten. Spara 1 dl av lagen.
  2. Blanda under tiden ättiksprit, vatten, lag från matjesburken, strösocker och vinäger i en kastrull.
  3. Koka upp och rör så att sockret löser sig.
  4. Låt lagen sjuda några minuter och stäng sedan av plattan samt låt lagen svalna.
  5. Skala och hacka under tiden rödlök.
  6. Ta upp och skär matjesfiléerna i bitar.
  7. Varva majtessillen med hackad rödlök i en stor glasburk och häll över lagen.
  8. Låt din hemgjorda franska löksill stå kallt i ett dygn så smakar den bäst. Förvara svalt - helst i kylen. Håller sig månader i kylen orörd.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Lär dig laga hemgjord pasta

Mjöl, ägg och vatten är lika med pasta. Bara att knåda ihop och kavla ut. Forma eller fyll. Koka och njut med massor av parmesan. Svårare än så är det inte. - Ja okej, lite recept och tips från mitt besök på pastakurs i italienska Bologna kan du få också. 

Läs mer