Hemgjord fransk löksill med matjesill

Fransk löksill med matjesill. Egen hemlagad fransk löksill är god till julbord, midsommar och påsk.
Räkna 2 st 200 grams burkar.

8 portioner fransk löksill med matjesill

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 1 dag
  • Klart på: 1 dag 20 min

Ingredienser

  • 8 matjesfiléer
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl lag från matjesburken
  • 1,25 dl strösocker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 9 grovkrossade kryddpepparkorn
  • 1 stor rödlök

Tillagning

  1. Ta upp matjesfiléerna och lägg i en skål och täck med vatten. Spara 1 dl av lagen.
  2. Blanda under tiden ättiksprit, vatten, lag från matjesburken, strösocker och vinäger i en kastrull.
  3. Koka upp och rör så att sockret löser sig.
  4. Låt lagen sjuda några minuter och stäng sedan av plattan samt låt lagen svalna.
  5. Skala och hacka under tiden rödlök.
  6. Ta upp och skär matjesfiléerna i bitar.
  7. Varva majtessillen med hackad rödlök i en stor glasburk och häll över lagen.
  8. Låt din hemgjorda franska löksill stå kallt i ett dygn så smakar den bäst. Förvara svalt - helst i kylen. Håller sig månader i kylen orörd.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer