Hemgjord fransk löksill med matjesill

Introduktion och förberedelse för inläggning

Fransk löksill med matjesill. Egen hemlagad fransk löksill är god till julbord, midsommar och påsk. Räkna och köp två st 200 grams burkar matjesill i lag.

8 portioner fransk löksill med matjesill

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 1 dag
  • Klart på: 1 dag 20 min

Ingredienser

  • 8 matjesfiléer
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl lag från matjesburken
  • 1,25 dl strösocker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 9 grovkrossade kryddpepparkorn
  • 1 stor rödlök

Tillagning

  1. Ta upp matjesfiléerna och lägg i en skål och täck med vatten. Spara 1 dl av lagen.
  2. Blanda under tiden ättiksprit, vatten, lag från matjesburken, strösocker och vinäger i en kastrull.
  3. Koka upp och rör så att sockret löser sig.
  4. Låt lagen sjuda några minuter och stäng sedan av plattan samt låt lagen svalna.
  5. Skala och hacka under tiden rödlök.
  6. Ta upp och skär matjesfiléerna i bitar.
  7. Varva majtessillen med hackad rödlök i en stor glasburk och häll över lagen.
  8. Låt din hemgjorda franska löksill stå kallt i ett dygn så smakar den bäst. Förvara svalt - helst i kylen. Håller sig månader i kylen orörd.
E-mail
Medel: 3.7 (9 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-15

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.