Fattiga kanelbullar
Ta hand om gamla torra kanelbullar genom att doppa dem i mjölk och steka i smör. De blir som en slags supergoda pannkakor i konsistensen med god smak av kanel och sötma från fyllningen.
Bullarna är en variant på fattiga riddare fast utan ägg.
Tillagning
- Skär kanelbullarna i två skivor - en under och en överdel.
- Värm en stekpanna med smöret.
- Häll upp mjölk i en djup tallrik och lägg i kanelbullarna att suga åt mjölken. Vänd efter 30 sekunder att suga upp på andra sidan.
- Lägg försiktigt över kanelbullarna i stekpannan.
- Stek varje sida ca 3 minuter på medelvärme tills de fått fin färg.
- Servera kanelbullarna direkt. Pudra över florsocker eller strö över lite extra strösocker. Gott på är även extra kanel. Eller servera med valfria tillbehör enligt förslag ovan. Jag toppade med hackade mandlar, pumpafrön, fruktsallad, yoghurt, hallon och blåbär.
Serveringsförslag
- Servera kanelbullarna som de är med lite extra kanel, strösocker eller florsocker till mellanmål eller fika.
- Även gott till efterrätt likt pannkakor med jordgubbssylt eller annan sylt och vispad grädde.
- Eller lyxa till det - se bild - och servera till frukost eller brunch likt tjocka pannkakor med goda tillbehör. På bilden hade jag tinade blåbär, hallon, fruktsallad, naturell yoghurt 6% samt hackade mandlar och pumpafrön.
- Annat gott som passar på är skivad banan, frukt, bär, vaniljyoghurt, vaniljkvarg, vanlig kvarg, lönnsirap, hasselnötter, valnötter, solrosfrön eller vaniljglass.
Varianter
- Lägg till ett ägg och vispa samman med mjölken för en variant mer lik vanliga fattiga riddare.
- Byt kanelbullar mot skivor av vetekrans, släta bullar med kardemumma eller annat sött vetebröd.
- Byt mjölk mot mandelmjölk och smör mot mjölkfritt margarin för vegan variant. Kolla så att kanelbullarna är vegana.
Uppskattat näringsvärde per portion: 385 kcal