Fattiga riddare

Introduktion och förberedelse för tillagning

Fattiga riddare som är vitt bröd doppat i ägg och stekt i smör samt sedan pudrat med socker. Gott med sirap eller sylt till om man vill.

En god kopp kaffe och fattiga riddare är det en perfekt start på dagen.

Fattiga riddare kallas French toast i USA.

Förslag till servering:

Florsocker eller socker samt kanel eller sylt; smör; sirap (gärna lönnsirap) passar till.

Annat gott till är fruktsallad, färska bär, matyoughurt, mango, banan, vaniljyoghurt, soyghurt, skyr, rostade mandlar, valnötter, hasselnötter och nutella.

Vispad grädde, sylt och vaniljglass funkar med såklart.

2 portioner fattiga riddare

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 4 skivor bröd
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • 0,5 tsk vaniljsocker (valfritt)
  • 2 krm malen kanel (valfritt)
  • 2 msk smör att steka i

Tillagning

  1. Blanda ägg, mjölk, vaniljsocker och salt samt ev. kanel.
  2. Värm en stekpanna med smör.
  3. Doppa och vänd brödet i äggblandningen och stek de fattiga riddarna gyllenbruna på båda sidor.
  4. Pudra socker och kanel över de fattiga riddarna redan i pannan om du önskar.
  5. Servera fattiga riddare med socker (ev. sikta florsocker över) och ev. kanel; eller sirap och smör eller sylt.
E-mail
Medel: 4.2 (48 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-03-08

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.