Farfalle med lax
Pastafjärilar farfalle med rökt lax i sås av cream cheese, grädde, salladslök, citron, vitlök och gräslök.
Blir också gott med annan pasta som penne, gnocchi eller tagliatelle.
Servera gärna pastan med ett gott bröd samt blandad grönsallad till.
Tillagning
- Sätt på vatten till pastan. Tillsätt en halv tsk salt samt några droppar olja.
- Pressa vitlöken och lägg i en såskastrull samt fräs lätt ljust brun med hälften av smöret.
- Häll på grädde och mjölk samt tillsätt en halv buljongtärning. Koka upp samt håll varmt.
- Koka farfalle - pastafjärilarna i 10 minuter eller enligt paket.
- Strimla salladslöken och lägg i en panna med resten av smöret.
- Riv sönder laxen för hand eller tärna den. Lägg på en tallrik.
- Skär ut klyftor av citronen och lägg på en assiett.
- Fräs salladslöken mjuk någon minut.
- Tillsätt färskost samt rör ut den.
- Tillsätt gräslök till pastasåsen samt smaka av den med peppar, citronsaft och salt. Ta även någon dl av pastavattnet så att såsen ej blir så tjock.
- När pastan kokat klart och du hällt av den så blandar du pastasåsen, salladslöken samt lax i en stor kastrull eller skål. Spara ev. lite salladslök och lax att garnera med på toppen av pastan.
- Servera laxpastan med citronklyftorna. Gott till är också ett bröd samt grönsallad med dressing.
Att dricka till
Vintips blir ett vitt vin ex. en ekfatslagrad Chardonnay.
Uppskattat näringsvärde per portion: 734 kcal