Pasta med kantareller och mascarpone
Bjud på en krämig pasta med kantareller med sås av mascarpone färskost, parmesan, lök och vitlök.
En god vegetarisk pasta på svampskörden.
Gott med grönsallad till eller som jag hade lite ruccola, finbladig sallad och delade cocktailtomater med en dressing till.
Tillagning
- Rensa svampen och dela den grovt.
- Skala och hacka lök samt vitlök fint.
- Börja koka pastavatten.
- Värm en stekpanna och fräs svampen utan fett så att den vätskar sig och all vätskan dunstat bort. Rör då och då.
- Börja koka pastan (ca 10 minuter) i väl saltat vatten med lite olivolja i.
- Tillsätt olivolja, lök.
- Tillsätt vitt vin.
Varianter
- Du kan lyxa till rätten med köpt eller hemgjord färsk tagliatelle.
- Istället för kantareller kan du ta annan matsvamp som shiitake, skogschampinjoner, portabello eller Karljohan.
- Gott i är även babyspenat samt strimlad soltorkad tomat.
- Kan även toppas med brynta bitar av tärnad halloumi eller tempeh.
- Vill du ha kött i så kan du fräsa strimlade bitar av kyckling, fläskfilé eller oxfilé och blanda med pastan innan servering.
Parmesan är ej vegetariskt
Byt ut parmesanen mot en vegan parmesan som Violife prosociano eller liknande om du vill det.
Mascarpone ystas med citron så den är vegetarisk.
Uppskattat näringsvärde per portion: 798 kcal