Pasta med kantareller och mascarpone

Pasta med kantareller eller annan svamp med sås av mascarpone (färskost), parmesan, lök och vitlök. En god pasta på svampskörden. Vegetarisk.
Gott i är även bladspenat samt strimlad soltorkad tomat. Vill du ha kött i så kan du fräsa strimlade bitar av kyckling, fläskfilé eller oxfilé och blanda med pastan innan servering.
Ska du servera pastan till vegetarianer så tänk på att parmesanost och annan ost ej är vegetarisk om den innehåller löpe. Välj en vegan ost med enzym istället. Ex. tofuline färskost istället för mascarpone. Uteslut ev. parmesanost från receptet om du vill.

4 portioner pasta med kantareller

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 400 gram pasta som tagliatelle, penne, gnocchi eller spagetti
  • 1 liter färsk svamp eller ca 3 dl (300 gram) förvälld svamp som trattkantareller, kantareller eller annan svamp som karl-johan eller skogschampinjoner
  • 1 gul lök eller 2 schalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl vatten samt 2 msk vitvinsvinäger eller cidervinäger eller 2 dl vitt vin
  • 100 gram mascarpone eller naturell färskost
  • 1 dl finriven parmesanost eller grana padano
  • 0,5 dl hackad bladpersilja
  • Tillbehör: 1 pkt cocktailtomater
  • 30 gram ruccola
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vinäger

Tillagning

  1. Rensa svampen och dela den grovt.
  2. Skala och hacka lök samt vitlök fint.
  3. Börja koka pastavatten.
  4. Värm en stekpanna och fräs svampen utan fett så att den vätskar sig och all vätskan dunstat bort. Rör då och då.
  5. Börja koka pastan (ca 10 minuter) i väl saltat vatten med lite olivolja i.
  6. Tillsätt olivolja, lök.
  7. Tillsätt vitt vin.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer