Falafelrulle med tabbouleh

Introduktion och förberedelse

Gör din egen falafelrulle med friterad falafel eller kikärtsbullar i arabiska tunnbröd - Libabröd.

Här är min variant på falafelrulle som jag fyllde med tabbouleh bulgursallad - en sallad med bulgur, massor av persilja, tomater, gurka, lök, mynta och citron.

Vidare hade jag en yoghurtsås med vitlök i.

Tabbouleh är mycket god och matig som fyllning i falafelrullar.

Du behöver först göra hemgjord falafel eller köpa färdig falafel.

Varianter

  • Du kan ha strimlad isbergssallad, strimlad saltgurka och pfeferonis i falafeln också om du vill.
  • Istället för libabröd kan du 4 samon eller pitabröd (beroende på hunger) eller stora vetetortillas.

4 portioner falafelrulle

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 4 arabiska libabröd tunnbröd
  • 4 tsk het chilisås som ex. Sriracha (valfritt)
  • 4 portioner falafel
  • YOGHURTSÅS (VALFRITT): 3 dl matyoghurt, grekisk eller turkisk
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 tsk salt
  • TABBOULEH: 2 dl bulgur, finkrossad eller grovkrossad
  • 0,5 tsk salt
  • 5 tomater i tärningar
  • 0,5 gurka i tärningar
  • 2 salladslökar med gröna delen eller en gul lök
  • 3 dl hackad bladpersilja
  • 1 dl finhackad, färsk mynta eller någon tsk torkad mynta
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 4 msk citronsaft
  • 1 dl fin olivolja
  • 1 krm kryddpeppar (valfritt)
  • 1 krm malen kanel (valfritt)

Tillagning

  1. TABBOULEH: Grovkrossad bulgur: koka upp 4 dl vatten. Skölj bulguren och lägg i en skål. Tillsätt salt. Häll på det kokande vattnet och rör om. Ställ att svälla och svalna i 10 minuter medan du förbereder övriga ingredienser.
  2. Finkrossad bulgur: Lägg bulguren i en skål och tillsätt 2 dl vatten och låt bulguren svälla i kylen medan du förbereder övriga ingredienser.
  3. Skölj och tärna tomater fint. Skölj och tärna gurka. Skölj och strimla vårlök. Skölj och finhacka persilja samt mynta.
  4. Blanda bulguren med tomater, gurka, persilja, mynta, citronjuice och olivolja samt smaka av med kryddorna.
  5. Tabboulehn är klar att servera.
  6. YOUGHURTSÅS: Blanda yoghurten med pressad vitlök och salt.
  7. LÄGG IHOP FALAFELN: Värm bröden.
  8. Bred någon tsk stark chilisås (valfritt) samt några msk yoghurtsås (valfritt) i nedre delen av bröden.
  9. Lägg på 5-6 msk tabbouleh och sedan 3-5 falaflar. Rulla sedan ihop falafelrullen och servera. Gärna med extra tabbouleh vid sidan.
E-mail
Medel: 3.8 (8 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 457 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-01-20

Tillbehör och liknande recept: