Falafelrulle med tabbouleh
Gör din egen falafelrulle med friterad falafel eller kikärtsbullar i arabiska tunnbröd - Libabröd.
Här är min variant på falafelrulle som jag fyllde med tabbouleh bulgursallad - en sallad med bulgur, massor av persilja, tomater, gurka, lök, mynta och citron.
Vidare hade jag en yoghurtsås med vitlök i.
Tabbouleh är mycket god och matig som fyllning i falafelrullar.
Du behöver först göra hemgjord falafel eller köpa färdig falafel.
Tillagning
- TABBOULEH: Grovkrossad bulgur: koka upp 4 dl vatten. Skölj bulguren och lägg i en skål. Tillsätt salt. Häll på det kokande vattnet och rör om. Ställ att svälla och svalna i 10 minuter medan du förbereder övriga ingredienser.
- Finkrossad bulgur: Lägg bulguren i en skål och tillsätt 2 dl vatten och låt bulguren svälla i kylen medan du förbereder övriga ingredienser.
- Skölj och tärna tomater fint. Skölj och tärna gurka. Skölj och strimla vårlök. Skölj och finhacka persilja samt mynta.
- Blanda bulguren med tomater, gurka, persilja, mynta, citronjuice och olivolja samt smaka av med kryddorna.
- Tabboulehn är klar att servera.
- YOUGHURTSÅS: Blanda yoghurten med pressad vitlök och salt.
- LÄGG IHOP FALAFELN: Värm bröden.
- Bred någon tsk stark chilisås (valfritt) samt några msk yoghurtsås (valfritt) i nedre delen av bröden.
- Lägg på 5-6 msk tabbouleh och sedan 3-5 falaflar. Rulla sedan ihop falafelrullen och servera. Gärna med extra tabbouleh vid sidan.
Varianter
- Du kan ha strimlad isbergssallad, strimlad saltgurka och pfeferonis i falafeln också om du vill.
- Istället för libabröd kan du 4 samon eller pitabröd (beroende på hunger) eller stora vetetortillas.
Uppskattat näringsvärde per portion: 457 kcal