Varmrökt fläskytterfile
Varmrökt fläskytterfilé med förslag tillbehör som kall crème fraiche-sås med örter, kokt delikatesspotatis och tomat- samt grönsallad.
Enkelt och snabbt att laga till flera och lagom festligt att bjuda på till middag eller lunch.
Tillagning
- Börja koka potatis. Koka mjuka - det tar ca 25 minuter - känn sedan med sticka så att potatisen är klar.
- Sätt under tiden ugnen på 175 grader om du vill servera köttet varmt. Det går också bra att servera kallt.
- Blanda creme fraiche i en skål med örter samt smaka av med citronsaft, svartpeppar och salt.
- Slå in fläskytterfilébiten i bakplåtspapper och värm i ugnen medan potatisen kokar klart.
- Ta ut och skiva upp fläskytterfilén i tunna skivor.
- Skölj sallad och lägg upp i en skål.
- Skölj tomater och dela dem samt lägg med salladen.
- Servera fläskytterfilén med tillbehören.
Tips
Om du vill kan du göra hemgjord creme fraiche till såsen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 485 kcal