Varmrökt fläskytterfile

Introduktion och förberedelse

Varmrökt fläskytterfilé med tillbehör. Här med kall creme fraiche-sås med örter, kokt delikatesspotatis och tomat- samt grönsallad.

Enkelt och snabbt att laga till flera och lagom festligt att bjuda på till middag eller lunch. Om du vill kan du göra hemgjord creme fraiche till såsen.

4 portioner varmrökt fläskytterfile

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 600 gram varmrökt fläskytterfilé
  • 900 gram delikatesspotatis ex. Amandine
  • 65 gram grönsallad av valfri sort
  • 1 pkt cocktailtomater
  • Creme fraiche-sås: 4 dl creme fraiche naturell
  • 35 gram frysta franska örter provencale
  • 1 msk citronsaft
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Börja koka potatis. Koka mjuka - det tar ca 25 minuter - känn sedan med sticka så att potatisen är klar.
  2. Sätt under tiden ugnen på 175 grader om du vill servera köttet varmt. Det går också bra att servera kallt.
  3. Blanda creme fraiche i en skål med örter samt smaka av med citronsaft, svartpeppar och salt.
  4. Slå in fläskytterfilébiten i bakplåtspapper och värm i ugnen medan potatisen kokar klart.
  5. Ta ut och skiva upp fläskytterfilén i tunna skivor.
  6. Skölj sallad och lägg upp i en skål.
  7. Skölj tomater och dela dem samt lägg med salladen.
  8. Servera fläskytterfilén med tillbehören.
E-mail
Medel: 3.3 (15 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 485 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-06-16