Cosmo bubbel

Cosmo bubbel är en variant på Cosmopolitan fast i flöjtglas och mousserande med bubbel i flöjtglas - här med lyxig Champagne. En slags Champagnecocktail som är läskande och festlig som fördrink eller välkomstdrink till buffé; studentfest; examen eller annan bjudning eller fest; grillfest; midsommar eller annat mingel.

Lyxigast blir det med äkta champagne men också dyrast. Lite billigare men mer prisvärt är att ta annat mousserande vin från Australien, Sydafrika eller USA; tysk Sect, spansk Cava, fransk Cremant de Bourgogne eller annat bubbel.

Se till att Champagne och tranbärsjuice är väl kylt innan.

Ska du laga till många så ställ upp alla glasen och förbered gärna genom att mäta upp vodka, apelsinlikör och lime i varje glas. Förbered eventuell garnering ex. raspa apelsinskal. Till servering när gästerna kommer så toppar du med iskall tranbärsjuice och skumpa samt garnerar och serverar direkt så drinken är kall och läskande när gästerna får den.

Alkolhofritt alternativ:

Alkoholfri blir drinken om du tar bort vodkan; byter apelsinlikören mot apelsinsaft samt tar alkoholfritt mousserande vin - det finns några stycken på Systembolaget. Även mousserande alkoholfritt Rosé funkar.

Garnering:

Om du vill kan du garnera med en liten mini-skiva apelsin eller lime. Eller en liten strimla twistat, finstrimlat eller raspat apelsin- eller limeskal. Ett torkad eller fryst tranbär kan man också ta som garnering.

1 Cosmo bubbel drink

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 2 cl vodka
  • 1 cl apelsinlikör Triple Sec exempelvis Cointreau
  • 1/2 cl färskpressad lime
  • 4 cl tranbärsjuice
  • 4 cl mousserande vin som Champagne

Tillagning

  1. Kyl Champagne eller mousserande vin samt tranbärsjuice.
  2. Mät upp vodka, apelsinlikör samt limesaft i ett högt flöjt- eller champagneglas.
  3. Fyll på med tranbärsjuice och toppa med champagne eller mousserande vin.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-05

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad kock i Marinen, har en Fil.kand i Måltidsvetenskap och ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om om mig.

Cheesecake med pepparkaksbotten

Gör botten till cheesecaken av smulade pepparkakor istället för Digestivekex så passar den till advent, lucia och jul. Här två varianter - en Nobake cheesecake - kallrörd variant och en som bakas i ugnen.

Läs mer

Recept

Skumtoppar på pepparkakor

En variant på skumtoppar som är spritsade på pepparkakor du kan garnera med valfritt strössel. Passar till advent och jul eller när som.

Läs mer

Recept