Citronsås med grädde

Citronsås med grädde, crème fraiche, buljong och citronsaft. Med fiskbuljong är den god till grillad, stekt eller kokt fisk som lax och torsk med mera. Med kycklingbuljong är citronsåsen god till kyckling; med grönsaksbuljong passar den till det mesta - speciellt kokta grönsaker.

4 portioner citronsås med grädde

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 12 min

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl vatten + 1 tärning buljong av fisk, kyckling eller grönsaker
  • 2 dl grädde
  • 0,5 dl citronsaft
  • 1 tsk rivet skal av citron
  • 3 msk crème fraiche
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Fräs vetemjöl i smöret i en såskastrull.
  2. Tillsätt vatten och rör ut klumpar.
  3. Rör i buljongtärning och grädde. Koka i minst 5 minuter och rör då och då.
  4. Smaka av såsen med citronsaft, citronskal, vitpeppar och salt.
  5. Citronsåsen är klar att servera.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer