Citronsås med grädde
Introduktion och förberedelse
Varm citronsås med grädde, crème fraiche, buljong och citronsaft.
Serveringsförslag och varianter
Beroende på vilken du buljong du lagar såsen med så kan du anpassa den till det du ska servera såsen till:
- Med fiskbuljong är den god till grillad, stekt eller kokt fisk som lax och torsk med mera.
- Med kycklingbuljong är citronsåsen god till kyckling.
- Med grönsaksbuljong passar den till det mesta - speciellt kokta grönsaker.
Tillagning
- Fräs vetemjöl i smöret i en såskastrull.
- Tillsätt vatten och rör ut klumpar.
- Rör i buljongtärning och grädde. Koka i minst 5 minuter och rör då och då.
- Rör i creme fraiche. Smaka av såsen med citronsaft, citronskal, vitpeppar och salt.
- Citronsåsen är klar att servera.
Uppskattat näringsvärde per portion: 73 kcal