2 chokladtårtbottnar till 1 tårta

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 4 ägg M/L
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 gram smör
  • 1 msk smör att bröa formen med
  • 1/2 dl kokosflingor eller ströbröd att bröa formen med

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 180 grader vanlig ugn.
  2. Klipp ut ett bakplåtspapper och lägg i botten på en 24 cm springform. Smörj kanter och pappret med smör. Strö över och bröa med ströbröd eller kokosflingor.
  3. Vispa ägg och socker pösigt ca 4 minuter med elvisp.
  4. Smält smör i en kastrull och sätt åt sidan.
  5. Blanda vetemjöl, kakao, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Rör ut klumpar.
  6. Tillsätt de torra ingredienser till äggen och rör ihop till en jämn smet.
  7. Vispa i det avsvalnade smälta smöret.
  8. Häll smeten i formen.
  9. Grädda i mitten av ugnen i 30 minuter.
  10. Testa med en potatissticka så att smeten ej är kladdig i mitten.
  11. Ta ut och låt svalna i formen.
  12. Ta loss ur formen. Skär med en liten kniv längs kanten så att den lossnar fint.
  13. Dela i horisontellt i två bottnar med en lång brödkniv till två tårtbottnar. Klart att använda till tårta. Kan även frysas som bottnar med bakplåtspapper mellan.
E-mail
Medel: 5 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 132 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-11-07

Tillbehör och liknande recept: