Chokladtårtbotten
Chokladtårtbotten - en enkel tårtbotten eller sockerkaksbotten med chokladsmak.
Jag använde tårtbottnarna till denna enkla chokladtårta.
Tillagning
- Sätt ugnen på 180 grader vanlig ugn.
- Klipp ut ett bakplåtspapper och lägg i botten på en 24 cm springform. Smörj kanter och pappret med smör. Strö över och bröa med ströbröd eller kokosflingor.
- Vispa ägg och socker pösigt ca 4 minuter med elvisp.
- Smält smör i en kastrull och sätt åt sidan.
- Blanda vetemjöl, kakao, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Rör ut klumpar.
- Tillsätt de torra ingredienser till äggen och rör ihop till en jämn smet.
- Vispa i det avsvalnade smälta smöret.
- Häll smeten i formen.
- Grädda i mitten av ugnen i 30 minuter.
- Testa med en potatissticka så att smeten ej är kladdig i mitten.
- Ta ut och låt svalna i formen.
- Ta loss ur formen. Skär med en liten kniv längs kanten så att den lossnar fint.
- Dela i horisontellt i två bottnar med en lång brödkniv till två tårtbottnar. Klart att använda till tårta. Kan även frysas som bottnar med bakplåtspapper mellan.
Uppskattat näringsvärde per portion: 132 kcal