Jungle Bird
Jungle Bird cocktail med mörk rom, Campari, färskpressad lime och ananasjuice.
En fruktig sötsur cocktail med bitter twist som sägs vara skapad i Kuala Lumpur på 70-talet.
Tillagning
- Kyl gärna glaset innan genom att ställa det i kylen eller frysen innan. Förbered garnering.
- Lägg isbitar i en shaker.
- Mät upp ingredienser.
- Skaka ingredienserna med isen i 15 sekunder.
- Sila upp i glas som Old fashioned, whiskyglas, Gin&Tonic kupa, tiki-glas eller mulemugg.
- Lägg ev. i lite mer isbitar eller krossad is. Garnera med valfri garnering som förslagsvis en bambupinne med limeklyfta och cocktailbär.
Serveringsförslag
- Passar att servera hela dagen men speciellt innan maten som aperitif.
- Drinken är god att servera med chips, rostade pekannötter eller andra rostade nötter till.
- Kan serveras i Old fashioned, whiskyglas, Gin&Tonic kupa, tiki-glas eller mulemugg.
Förberedelse
- Förbered sockerlag innan.
Garnering
- Jag garnerade drinken med en bambupinne med klyfta lime och cocktailbär.
- Vidare passar färsk ananas, ananasblad, torkad citrus, en skiva lime eller liknande.
Tips
- Du behöver en shaker, drinkmått och isbitar.
- Använd gärna färskpressad limejuice.
- Du kan blanda upp till fyra drinkar på en gång i samma shaker.
Varianter
Du kan byta mörk rom mot ljus rom.
Uppskattat näringsvärde per portion: 123 kcal