Caipirinha

Introduktion och förberedelse

Caipirinha är en klassisk cocktail eller drink med rom eller cachaca sockerrörssprit från Brasilien, färsk mynta, lime och socker och krossad is. Istället för florsocker kan du ta rörsocker eller muscovadosaocker. Vanligt socker funkar i nödfall.

Man kan använda ljus eller mörk rom eller cachaca till Caipirinha. Vill du ha en starkare drink kan du ta en 6:a rom.

Kan serveras i cobblerglas (whiskyglas), Duralex eller liknande glas.

1 glas capirinha

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 5 löv färsk mynta
  • 4 cl rom eller cachaca (sockerrörssprit från Brasilien)
  • 2 tsk florsocker
  • 3 cl limejuice
  • 1,5 dl krossad is

Tillagning

  1. Hacka mynta grovt eller stöt i ett glas med en trämortel för drinkar.
  2. Blanda med florsocker och limejuice samt rör någon minut tills det mesta sockret löst sig.
  3. Tillsätt rom och fyll upp med is.
  4. Rör om med en drinkpinne.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 143 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-06

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.