Caipirinha

En klassisk cocktail eller drink med rom, färsk mynta, lime och socker och krossad is. Istället för florsocker kan du ta rörsocker eller muscovadosaocker. Vanligt socker funkar i nödfall.

Man kan använda ljus eller mörk rom. Vill du ha en starkare drink kan du ta en 6:a rom. Kan serveras i cobblerglas (whiskyglas), Duralex eller liknande glas.

1 glas capirinha

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 5 löv färsk mynta
  • 4 cl rom
  • 2 tsk florsocker
  • 3 cl limejuice
  • 1,5 dl krossad is

Tillagning

  1. Hacka mynta grovt eller stöt i ett glas med en trämortel för drinkar.
  2. Blanda med florsocker och limejuice samt rör någon minut tills det mesta sockret löst sig.
  3. Tillsätt rom och fyll upp med is.
  4. Rör om med en drinkpinne.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Avokadofrossa!

Avokado till förrätt, varmrätt och efterrätt – här är en meny för vegos och en för veganer!

Detta material är sponsrat av ICA

Läs mer

Sponsrat

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Följ Receptfavoriter på sociala medier

Kolla in Receptfavoriters Facebook, Youtube-kanal, Instagram och Pinterest.

Längst ner på varje sida samt inne på varje recept hittar du länkarna till Receptfavoriter på sociala medier.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer