Caipirinha

Caipirinha är en klassisk cocktail eller drink med rom eller cachaca sockerrörssprit från Brasilien, färsk mynta, lime och socker och krossad is. Istället för florsocker kan du ta rörsocker eller muscovadosaocker. Vanligt socker funkar i nödfall.

Man kan använda ljus eller mörk rom eller cachaca till Caipirinha. Vill du ha en starkare drink kan du ta en 6:a rom.

Kan serveras i cobblerglas (whiskyglas), Duralex eller liknande glas.

1 glas capirinha

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 5 löv färsk mynta
  • 4 cl rom eller cachaca (sockerrörssprit från Brasilien)
  • 2 tsk florsocker
  • 3 cl limejuice
  • 1,5 dl krossad is

Tillagning

  1. Hacka mynta grovt eller stöt i ett glas med en trämortel för drinkar.
  2. Blanda med florsocker och limejuice samt rör någon minut tills det mesta sockret löst sig.
  3. Tillsätt rom och fyll upp med is.
  4. Rör om med en drinkpinne.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-04-25

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock. Läs mer om mig.