Caipirinha

Introduktion och förberedelse

Caipirinha är en klassisk cocktail eller drink med rom eller cachaca sockerrörssprit från Brasilien, färsk mynta, lime och socker samt krossad is.

Serveringsförslag

  • Passar som välkomstdrink, aperitif innan maten eller grillen eller som cocktail till fest.
  • Gott med chips, rostade kikärter eller nötter till.

Varianter

  • Istället för florsocker kan du ta rörsocker eller muscovadosaocker. Vanligt socker funkar i nödfall.
  • Byter du rom eller cachaca mot vodka får du en Caipirinoscha
  • Vill du ha en starkare drink kan du ta en 6:a rom eller cachaca.

Val av sprit

Man kan använda ljus eller mörk rom eller Cachaça som är en sprit från Brasilien som görs av destillerad färskpressad sockerrörssaft. Cachaça 51 eller Pitu är två förslag som finns på Systembolaget.

Val av glas

Kan serveras i cobblerglas, tumblerglas, old fashioned, whiskyglas, Mule-mugg, Duralex eller liknande glas.

1 glas capirinha

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 5 löv färsk mynta
  • 4 cl rom eller cachaca (sockerrörssprit från Brasilien)
  • 2 tsk florsocker
  • 3 cl limejuice
  • 1,5 dl krossad is

Tillagning

  1. Hacka mynta grovt eller stöt i ett glas med en trämortel för drinkar.
  2. Blanda med florsocker och limejuice samt rör någon minut tills det mesta sockret löst sig.
  3. Tillsätt rom och fyll upp med is.
  4. Rör om med en drinkpinne.
E-mail
Medel: 3.7 (9 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 143 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-05-06

Tillbehör och liknande recept:

Tilltugg till cocktailparty

Tilltugg till cocktailfesten. Recept och tips. Om konsten att mingla, dricka drinkar och äta snittar...

Blanda drinkar och cocktails som ett proffs

Bli bartender för en kväll Att blanda drinkar blir så avancerat du gör det. Men de enkla klassiska...

Bästa snittarna och plockmaten till minglet

Tips på snittar, aptitretare och plockmat till matiga småmackor, smörgåsar och sandwichs till the och...