Pisco Sour

Introduktion och förberedelse

Pisco Sour är en drink med Pisco brännvin som skakas med is, citron, sockerlag och äggvita samt toppas med några droppar Angostura bitter.

Pisco är ett brännvin som bland annat görs i Chile eller Peru.

Serveringsförslag

  • Passar att servera hela dagen men speciellt innan maten som fördrink eller aperitif.
  • Drinken är god att servera med rostade pekannötter eller andra rostade nötter, snacks, chips osv.

Val av glas

  • Jag tog sour-drinkglas från Riedel men vanligt martiniglas, lågt drinkglas, old fashionglas, tumblerglas, Gin & Tonic kupa, champagne-kupa osv funkar också.
  • Kyl gärna glaset innan i kyl eller frys.

Du behöver

  • Du behöver en shaker att skaka drinken i.
  • Vidare får du förbereda sockerlag innan. Eller gör en Sour-mix och använd istället för sockerlag och citron.

Tips

Du kan skaka upp till fyra drinkar på en gång i en shaker. Så det är bara att dubblera receptet om du önskar det. Ta då några isbitar extra också.

Varianter

  • Byter du Angostura mot Absint så får du en Pisco Sour Absint.
  • Citron kan bytas mot lime.
  • Glaset kan även dekoreras med en salt eller sockerrand. Gnid kanten på glaset med lite citron eller lime och vänd i runt i socker eller krossat flingsalt.

1 Pisco Sour

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 6 cl Pisco brännvin
  • 3 cl färskpressad citron eller lime
  • 2 cl sockerlag
  • 1/2 äggvita
  • ca 8 isbitar
  • 3-4 droppar angostura bitter

Tillagning

  1. Mät upp pisco, färskpressad citron eller lime och socker i en shaker med is.
  2. Tillsätt en halv äggvita och skaka drinken några sekunder tills den är skummig.
  3. Sila upp i ett kylt glas.
  4. Stänk över några droppar angostura samt servera.
E-mail
Medel: 4.4 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 126 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-09-23

Tillbehör och liknande recept: