Blåbärssill

Introduktion och förberedelse för inläggning

Snabb och god blåbärssill. Blanda fem-minuters-sill med mixade blåbär och inläggningslagen från sillen så får du blåbärssill. Mycket god och nyttig med blåbär. Går extra snabbt att laga med fem-minuterssill.

Istället för fem-minuterssill kan du använda annan färdig inläggningssill i lag. Ett annat alternativ är att köpa saltsill och vattna ur över natten eller köpa urvattnad saltsill som du sedan lägger in själv med ättikslag - lagen mixar du sedan som nedan med blåbär. Vill du lägga in färsk eller tinad fryst sill eller strömming så kan du först följa detta grundrecept. Jag har skrivit mer om sill och strömming här.

4-6 portioner blåbärssill

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 420 gram - en burk - fem-minuterssill
  • 150 - 200 gram frysta eller färska svenska blåbär

Tillagning

  1. Häll av lagen från sillen i en burk eller skål.
  2. Lägg sillfiléerna i en annan skål. Klipp dem i lagom bitar med en sax och en gaffel. Ta helst ej i sillen med fingrarna om du ej noga tvättat händer eller har plasthandskar för hygienens skull. Du kan skära dem i bitar med en kniv också.
  3. Mixa blåbären hastigt med lagen från sillen - använd en stavmixer eller i en matberedare.
  4. Häll blåbärslagen över sillen och blanda runt. Lägg upp och servera blåbärssillen i en skål.
  5. Blåbärssillen är klar att servera direkt. Den kan stå i kylen några dagar och blir bara godare.
E-mail
Medel: 4.6 (8 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-15

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.