Rådjursstek i ugn

Introduktion och förberedelse

Ett grundrecept på hur du steker rådjursstek i ugn. Hur länge den ska lagas, stektemperatur och innertemperatur hittar du här.

Rådjurssteken ska ha runt 56 grader i innertemperatur.

Serveringsförslag

Du kan ha valfria tillbehör till rådjurssteken. Några förslag är:

Varianter

Rådjurssteken kan även kryddas med rosmarin, vitlök och timjan; eller några krossade enbär istället för nedan förslag.

6 portioner rådjursstek i ugn

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 1 tim 40 min
  • Klart på: 1 tim 55 min

Ingredienser

  • 1,2 kg rådjursstek
  • 1,5 meter bomullssnöre
  • 1 msk smör
  • 1 tsk chiliflakes
  • 3 msk hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • 3 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Ta bort ev. nät från steken. Putsa bort hinnor och senor med en vass kniv. Bind upp steken runt om med bomullsnöre.
  3. Bryn steken runt om i en stekpanna eller stekgryta i smör. Lägg över steken i en ugnsform eller behåll den i stekgrytan.
  4. Krydda rådjurssteken med chili, hackad persilja, salt och peppar.
  5. Sätt i en stektermometer.
  6. Sätt in rådjurssteken i ugnen.
  7. Stek rådjurssteken i ca 1 timme och 15 minuter. Rådjurssteken ska ha runt 56 grader i innertemperatur.
  8. Ta ut rådjurssteken och låt vila inslagen i folie i 20 minuter.
  9. Skär upp rådjurssteken i så tunna skivor du kan, mot köttfibrerna, och lägg upp på fat till servering. Garnera gärna med färsk hackad persilja.
  10. Servera rådjurssteken med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 3.7 (249 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 185 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-05-04

Tillbehör och liknande recept: