Vitlöksfrästa räkor med parmesan och aioli
Vitlöksfrästa räkor med parmesan serverade med aioli vitlöksmajonnäs, chilimajonnäs, samt en klyfta citron och baguette.
En variant på vitt vin och räkor.
Tillagning
- Tina räkor.
- Skala och pressa vitlök om du ej använder vitlökspulver.
- Värm olja i en panna, wok eller kastrull.
- Lägg i olja och vitlök. Fräs hastigt räkor på hög värme. Strö över lite parmesan. Stek endast ca 30 sekunder och lägg sedan upp och servera direkt i skålar eller på assietter.
- Toppa med citronklyfta.
- Toppa räkorna med lite riven parmesan.
- Servera med en liten skål aioli och chilimajonnäs. Gott med nybakt baguette eller bake-off baguett till.
Serveringsförslag
Gott som enkel förrätt, tilltugg eller tapas.
Varianter
Köp färdig aioli och vitlöksmajonnäs. Eller blanda majonnäs med pressad vitlök samt chili. Eller gör egen aioli eller chilimajonnäs.
Servetter
- Se till att ha serveretter och våtservetter till hands att tvätta händerna med.
- Alternativ till våtservetter är en liten skål med vatten med några droppar citronsaft i att skölja händerna i. Sätt även fram en lite skål att lägga skalen i.
Att dricka till
- Ett italienskt vitt vin exempelvis Frascati passar bra.
- Annat valfritt vitt vin, rosé, mousserande som Cava eller en kyld torr fina Sherry passar också till.
Uppskattat näringsvärde per portion: 134 kcal