Vegetarisk Tacopaj
Vegetarisk tacopaj med sting toppad med crème fraiche och riven ost.
Bakad med vegetarisk färs som mincefärs, sojafärs eller quornfärs.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär kylskåpskallt smör i kuber. Lägg alla ingredienser till pajdegen i en bunke eller matberedare och arbeta snabbt ihop till en klump av pajdeg. Låt gärna pajdegen vila i kylen i en halvtimme.
- Kavla ut pajdegen i en pajform (24 - 28 cm diameter).
- Dubbel sats pajdeg räcker till en stor paj i långpanna.
- Stick hål över botten av pajdegen med en gaffel.
- Grädda i 10 minuter.
- Ett tips är att pensla botten med lite vispat ägg sista minuterna så skyddar man degen att bli blöt när du lägger på fyllningen. Då blir pajdegen knaprigare.
- Dags att göra fyllningen till tacopajen: Bryn den vegetariska färsen och blanda i kryddblandningen och häll i salsan.
- Fräs upp grönsakerna i lite olivolja, med den hackade vitlöksklyftan, lägg i hackad chili och några droppar lime.
- Blanda med den vegetariska färsen.
- Blanda creme fraiche, riven ost och de tärnade tomaterna i en stor skål.
- Ta ut pajskalet och fyll med färsen och grönsakerna.
- Toppa nu med creme fraiche blandningen.
- Salta och peppra.
- In i ugnen! Grädda på 200 grader tills den fått en fin färg! Ca 25-30 min.
- Ta ut och låt svalna några minuter.
Serveringsförslag
- Servera gärna med nachos, grönsallad och hemmagjord guacamole.
- Gott till är även en koriandersås.
Uppskattat näringsvärde per portion: 409 kcal