Vegan Bechamelsås vit sås

Vegan Bechamelsås. En vit sås med sojaprodukter och utan mejeriprodukter.
God som vit sås grundsås och variant av Bechamelsås som funkar till det mesta som Bechamelsås används till ex. löksås, gratängsås, stuvningar, ostsås osv.

4 portioner vegan Bechamelsås

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 4 msk olivolja
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 0,5 liter sojamjölk ex. Alpro
  • 1,5 dl sojagrädde ex. Alpro
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk riven muskot
  • 1 krm svart- eller vitpeppar

Tillagning

  1. Rör ihop och värm upp olja och vetemjöl i en såskastrull.
  2. Tillsätt sojamjölk lite i taget under omrörning och koka upp.
  3. Tillsätt sojagrädden och låt koka på låg värme i ca 5 minuter. Rör då och då.
  4. Smaka av såsen med salt, finriven muskot samt peppar.
  5. Vegan Bechamelsåsen är klar att användas. Känns den för tjock så späd den med lite vatten eller sojamjölk.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Lär dig laga hemgjord pasta

Mjöl, ägg och vatten är lika med pasta. Bara att knåda ihop och kavla ut. Forma eller fyll. Koka och njut med massor av parmesan. Svårare än så är det inte. - Ja okej, lite recept och tips från mitt besök på pastakurs i italienska Bologna kan du få också. 

Läs mer