Vegansk pasta med ädelostsmak
Vegansk pasta med ädelostsmak, toppad med vitlöksfräst portabello-svamp och purjolök.
Tillagning
- Koka upp vatten till pastan. Tillsätt en halv tsk salt och några droppar olja.
- Koka pastan enligt paket ca 10 minuter för skruvar.
- Smula sönder osten i en kastrull och tillsätt Imat Fraiche samt havregrädden.
- Rensa och dela purjolöken på längden. Skölj den.
- Strimla purjolöken och fräs den i ca 2 msk olivolja i en panna. Lägg över på en tallrik.
- Rensa och skär svampen i skivor. Fräs den i ca 2 msk olivolja i en panna.
- Skala och pressa över vitlöken. Salta och peppra.
- Värm upp samt sjud pastasåsen. Smaka av den med salt och peppar.
- Blanda kokt pasta med "ädelost"-såsen och servera med purjolöken och den stekta portabello-svampen på toppen.
Serveringsförslag
Gott med en grönsallad till samt bröd med Tofuline färskost som pålägg.
Val av ingredienser
- Ädelostsmaken i pastasåsen kommer från en vegan Blue cheese Green Vie med ädelostsmak. Du kan också ta annan valfri vegan ost med ädelostsmak.
- Vidare har jag använt havregrädde samt crème fraiche "Imat" från Oatly till såsen.
- Välj en äggfri pasta eller gör egen pasta utan ägg.
Uppskattat näringsvärde per portion: 597 kcal