Vegansk pasta med ädelostsmak

Introduktion och förberedelse

Vegansk pasta med ädelostsmak, toppad med vitlöksfräst portabello-svamp och purjolök.

Ädelostsmaken i pastasåsen kommer från sojaosten Cheezly ädelostsmak från Astrid & Aporna. Vidare har jag använt havregrädde samt crème fraiche "Imat" från Oatly till såsen.

Gott med en grönsallad till samt bröd med Tofuline färskost som pålägg.

Det finns prisvärd äggfri pasta från Ica Basic-sortimentet i olika varianter att välja mellan.

4 portioner vegansk pasta med ädelostsmak

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 400 gram pasta som äggfri Ica-basic ex. skruvar (fusilli)
  • 190 gram sojaost Cheezly ädelostsmak från Astrid & Aporna
  • 2 dl Imat Fraiche
  • 2,5 dl Imat "som matlagningsgrädde" havregrädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 purjolök
  • 4 portabello-svampar
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 msk olivolja

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan. Tillsätt en halv tsk salt och några droppar olja.
  2. Koka pastan enligt paket ca 10 minuter för skruvar.
  3. Smula sönder sojaosten i en kastrull och tillsätt Imat Fraiche samt havregrädden.
  4. Rensa och dela purjolöken på längden. Skölj den.
  5. Strimla purjolöken och fräs den i ca 2 msk olivolja i en panna. Lägg över på en tallrik.
  6. Rensa och skär svampen i skivor. Fräs den i ca 2 msk olivolja i en panna.
  7. Skala och pressa över vitlöken. Salta och peppra.
  8. Värm upp samt sjud pastasåsen. Smaka av den med salt och peppar.
  9. Blanda kokt pasta med "ädelost"-såsen och servera med purjolöken och den stekta portabello-svampen på toppen.
E-mail
Medel: 4.3 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-16

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.