Vegansk pasta med ädelostsmak

Vegansk pasta med ädelostsmak, toppad med vitlöksfräst portabello-svamp och purjolök. Ädelostsmaken i pastasåsen kommer från sojaosten Cheezly ädelostsmak från Astrid & Aporna.
Vidar har jag använt havregrädde samt crème fraiche "Imat" från Oatly till såsen.
Gott med en grönsallad till samt bröd med Tofuline färskost som pålägg.
Det finns prisvärd äggfri pasta från Ica Basic-sortimentet i olika varianter att välja mellan.

4 portioner vegansk pasta med ädelostsmak

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 400 gram pasta som äggfri Ica-basic ex. skruvar (fusilli)
  • 190 gram sojaost Cheezly ädelostsmak från Astrid & Aporna
  • 2 dl Imat Fraiche
  • 2,5 dl Imat "som matlagningsgrädde" havregrädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 purjolök
  • 4 portabello-svampar
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 msk olivolja

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan. Tillsätt en halv tsk salt och några droppar olja.
  2. Koka pastan enligt paket ca 10 minuter för skruvar.
  3. Smula sönder sojaosten i en kastrull och tillsätt Imat Fraiche samt havregrädden.
  4. Rensa och dela purjolöken på längden. Skölj den.
  5. Strimla purjolöken och fräs den i ca 2 msk olivolja i en panna. Lägg över på en tallrik.
  6. Rensa och skär svampen i skivor. Fräs den i ca 2 msk olivolja i en panna.
  7. Skala och pressa över vitlöken. Salta och peppra.
  8. Värm upp samt sjud pastasåsen. Smaka av den med salt och peppar.
  9. Blanda kokt pasta med "ädelost"-såsen och servera med purjolöken och den stekta portabello-svampen på toppen.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat