Vegansk pasta med ädelostsmak

Introduktion och förberedelse

Vegansk pasta med ädelostsmak, toppad med vitlöksfräst portabello-svamp och purjolök.

Serveringsförslag

Gott med en grönsallad till samt bröd med Tofuline färskost som pålägg.

Val av ingredienser

  • Ädelostsmaken i pastasåsen kommer från en vegan Blue cheese Green Vie med ädelostsmak. Du kan också ta annan valfri vegan ost med ädelostsmak.
  • Vidare har jag använt havregrädde samt crème fraiche "Imat" från Oatly till såsen.
  • Välj en äggfri pasta eller gör egen pasta utan ägg.

4 portioner vegansk pasta med ädelostsmak

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 400 gram äggfri pasta förslagsvis skruvar
  • 200 gram vegan ost med ädelostsmak som ex. Blue cheese Green Vie
  • 2 dl Imat Fraiche
  • 2,5 dl Imat "som matlagningsgrädde" havregrädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 purjolök
  • 4 portabello-svampar
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 msk olivolja

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan. Tillsätt en halv tsk salt och några droppar olja.
  2. Koka pastan enligt paket ca 10 minuter för skruvar.
  3. Smula sönder osten i en kastrull och tillsätt Imat Fraiche samt havregrädden.
  4. Rensa och dela purjolöken på längden. Skölj den.
  5. Strimla purjolöken och fräs den i ca 2 msk olivolja i en panna. Lägg över på en tallrik.
  6. Rensa och skär svampen i skivor. Fräs den i ca 2 msk olivolja i en panna.
  7. Skala och pressa över vitlöken. Salta och peppra.
  8. Värm upp samt sjud pastasåsen. Smaka av den med salt och peppar.
  9. Blanda kokt pasta med "ädelost"-såsen och servera med purjolöken och den stekta portabello-svampen på toppen.
E-mail
Medel: 4.3 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 597 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-12-16