Vegansk pasta med ädelostsmak

Vegansk pasta med ädelostsmak, toppad med vitlöksfräst portabello-svamp och purjolök. Ädelostsmaken i pastasåsen kommer från sojaosten Cheezly ädelostsmak från Astrid & Aporna.
Vidar har jag använt havregrädde samt crème fraiche "Imat" från Oatly till såsen.
Gott med en grönsallad till samt bröd med Tofuline färskost som pålägg.
Det finns prisvärd äggfri pasta från Ica Basic-sortimentet i olika varianter att välja mellan.

4 portioner vegansk pasta med ädelostsmak

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 400 gram pasta som äggfri Ica-basic ex. skruvar (fusilli)
  • 190 gram sojaost Cheezly ädelostsmak från Astrid & Aporna
  • 2 dl Imat Fraiche
  • 2,5 dl Imat "som matlagningsgrädde" havregrädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 purjolök
  • 4 portabello-svampar
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 msk olivolja

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan. Tillsätt en halv tsk salt och några droppar olja.
  2. Koka pastan enligt paket ca 10 minuter för skruvar.
  3. Smula sönder sojaosten i en kastrull och tillsätt Imat Fraiche samt havregrädden.
  4. Rensa och dela purjolöken på längden. Skölj den.
  5. Strimla purjolöken och fräs den i ca 2 msk olivolja i en panna. Lägg över på en tallrik.
  6. Rensa och skär svampen i skivor. Fräs den i ca 2 msk olivolja i en panna.
  7. Skala och pressa över vitlöken. Salta och peppra.
  8. Värm upp samt sjud pastasåsen. Smaka av den med salt och peppar.
  9. Blanda kokt pasta med "ädelost"-såsen och servera med purjolöken och den stekta portabello-svampen på toppen.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färspotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med. 

Läs mer

Smaksätt din egen snaps

Sätt smak på din egen snaps. Här hittar du tips, fakta och recept på olika snapsar - från snabba smaksättningar som citronsnaps till de som tar lite längre tid som flädersnaps (ovan) och hemgjord besk med malört. 

Läs mer

Blanda egna drinkar och cocktails

Bli bartender för en kväll. Här är tips på hur du sätter upp en liten minibar hemma. Skippa raggargroggen och bjud på någon klassiker eller udda obskyr drink. Här är lite fakta, recept, utrustning och andra praktiska tips för att lyckas med cocktails hemma. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer