Broccoli med ost

Gratinerade broccolibuketter med lagrad ost samt parmesan och lite grädde, mjölk och vitlök.

Jättegott som grönsakstillbehör. Istället för parmesan kan du ta grana padano.

Välj gärna en god lagrad ost. Riven mozzarella blir också gott. Vidare kan man ta vanlig gratängost också.

Grädde, mjölk och vitlök kan uteslutas.

6 portioner broccoli med ost

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 3 huvuden broccoli
  • 2 msk olivolja
  • 120 gram riven ost
  • 70 gram riven parmesan
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på grill.
  2. Koka upp en liter vatten i en stor kastrull med lock. Salta vattnet med en halv tsk salt.
  3. Rensa och skär broccolin i buketter. Det kan gärna vara lite stam kvar.
  4. Koka broccolin i 4 minuter.
  5. Häll av och skölj i kallt vatten.
  6. Riv osten.
  7. Smörj en ugnsform med olivolja och pressad vitlök.
  8. Bred ut broccolin.
  9. Salta och peppra samt häll på grädde samt mjölk.
  10. Strö över riven ost.
  11. Hit kan du förbereda och ha övertäckt i kylen.
  12. Gratinera broccolin i övre delen av ugnen tills den har fin färg och är varm ca 5 minuter.
E-mail
Medel: 3.8 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-18

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.