Ugnsomelett med korv och paprika

Ugnsomelett med korv, paprika, lök och vitlök. God med blandad sallad och cocktailtomat toppad med olivolja och balsamvinäger. Riven parmesan passar att garnera omeletten med.
God omelett att laga på överbliven kokt potatis. Enkel lunch eller middag.
Istället för korv kan du ta 2 dl hackade soltorkade tomater.
Här är omeletten lagad i en rund springform men du kan också laga i en avlång ugnspanna (storlek som halv ugnsplåt).

4 portioner ugnsomelett med korv

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 8 ägg
  • 4 msk mjölk eller grädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar
  • 2 krm curry eller garam masala (valfritt)
  • 400 gram korv av valfri sort
  • 1 gul lök
  • 2 dl tärnad kokt potatis
  • 1 paprika grön, gul eller röd
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl riven mozzarella eller annan riven ost
  • 4 msk olivolja

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Knäck äggen i en skål och tillsätt mjölk eller grädde, salt, peppar samt ev. curry eller garam masala. Vispa ihop. Sätt åt sidan.
  3. Förbered fyllning: skala och hacka lök. Skala och pressa vitlök. Tärna potatis ca 1x1 cm stora bitar. Skär korv i bitar. Skölj och tärna paprika i 1x1 cm stora bitar.
  4. Dags att laga omeletten: sätt in springformen eller ugnsformen till omeletten i ugnen att bli varm.
  5. Värm under tiden en stekpanna och fräs korv, lök samt vitlök i olivolja någon minut under omrörning.
  6. Lägg över i en skål.
  7. Fräs paprikan och sedan potatisen i någon msk olivolja vardera. Blanda med korven.
  8. Ta ut formen och lägg i fyllningen i formen. Tryck ut till ett jämnt lager.
  9. Slå över äggstanningen och skaka formen.
  10. Ställ in omeletten i mitten av ugnen och baka den i 15-20 minuter tills omeletten fått fin färg och har stelnat. Testa genom att skaka formen och se om äggstanningen stelnat. Den behöver inte ha stelna riktigt ända in utan den fortsätter stelna när du tagit ut formen.
  11. Ta ut omeletten och låt den vila någon minut. Skär runt kanten om du använder springform och lossa sedan kanten.
  12. Skär upp 6 bitar.
  13. Servera gärna omeletten med blandad grönsallad och cocktailtomater toppat med lite olivolja och balsamvinäger samt ev. riven parmesan på omeletten.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer