Omelett med soltorkade tomater

Omelett med soltorkade tomater, kokt potatis, paprika och lök. Servera med blandad grönsallad, cocktailtomater med olivolja och balsamvinäger samt ev. riven parmesan som garnering.
God omelett att göra med överbliven kokt potatis. Passar som lunch, enkel middag eller kall till utflykt.
Använd en stekpanna som har handtag som tål ugnsgrillen.

2 portioner omelett med soltorkade tomater

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 msk mjölk eller grädde
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vit- eller svartpeppar
  • 1 krm curry eller garam masala (valfritt)
  • 1 dl soltorkade tomater i olja
  • 0,5 gul lök
  • 1 dl tärnad kokt potatis
  • 0,5 paprika; grön, gul eller röd
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 3 msk riven mozzarella eller annan riven ost
  • 2 msk olivolja

Tillagning

  1. Sätt ugnen på grill 200 grader.
  2. Knäck äggen i en skål och tillsätt mjölk eller grädde, salt, peppar samt ev. curry eller garam masala. Vispa ihop. Sätt åt sidan.
  3. Förbered fyllning: skala och hacka lök. Skala och pressa vitlök. Tärna potatis ca 1x1 cm stora bitar. Hacka soltorkade tomater. Skölj och tärna paprika i 1x1 cm stora bitar.
  4. Dags att laga omeletten: värm en stekpanna och fräs lök samt vitlök i olivolja någon minut under omrörning.
  5. Tillsätt paprika och potatis. Fräs några minuter.
  6. Rör i soltorkade tomater och låt bli varmt.
  7. Slå över äggstanningen och rör runt lite. Strö över riven ost.
  8. Ställ in pannan i övre delen av ugnen och låt gå i ca 5 minuter tills omeletten fått fin färg och har stelnat.
  9. Ta ut och låt den vila någon minut.
  10. Vik den dubbel och skär upp två portioner.
  11. Servera gärna omeletten med blandad grönsallad och cocktailtomater toppat med lite olivolja och balsamvinäger samt ev. riven parmesan på omeletten.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färspotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med. 

Läs mer

Smaksätt din egen snaps

Sätt smak på din egen snaps. Här hittar du tips, fakta och recept på olika snapsar - från snabba smaksättningar som citronsnaps till de som tar lite längre tid som flädersnaps (ovan) och hemgjord besk med malört. 

Läs mer

Blanda egna drinkar och cocktails

Bli bartender för en kväll. Här är tips på hur du sätter upp en liten minibar hemma. Skippa raggargroggen och bjud på någon klassiker eller udda obskyr drink. Här är lite fakta, recept, utrustning och andra praktiska tips för att lyckas med cocktails hemma. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer