Omelett med soltorkade tomater

Omelett med soltorkade tomater, kokt potatis, paprika och lök. Servera med blandad grönsallad, cocktailtomater med olivolja och balsamvinäger samt ev. riven parmesan som garnering.
God omelett att göra med överbliven kokt potatis. Passar som lunch, enkel middag eller kall till utflykt.
Använd en stekpanna som har handtag som tål ugnsgrillen.

2 portioner omelett med soltorkade tomater

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 msk mjölk eller grädde
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vit- eller svartpeppar
  • 1 krm curry eller garam masala (valfritt)
  • 1 dl soltorkade tomater i olja
  • 0,5 gul lök
  • 1 dl tärnad kokt potatis
  • 0,5 paprika; grön, gul eller röd
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 3 msk riven mozzarella eller annan riven ost
  • 2 msk olivolja

Tillagning

  1. Sätt ugnen på grill 200 grader.
  2. Knäck äggen i en skål och tillsätt mjölk eller grädde, salt, peppar samt ev. curry eller garam masala. Vispa ihop. Sätt åt sidan.
  3. Förbered fyllning: skala och hacka lök. Skala och pressa vitlök. Tärna potatis ca 1x1 cm stora bitar. Hacka soltorkade tomater. Skölj och tärna paprika i 1x1 cm stora bitar.
  4. Dags att laga omeletten: värm en stekpanna och fräs lök samt vitlök i olivolja någon minut under omrörning.
  5. Tillsätt paprika och potatis. Fräs några minuter.
  6. Rör i soltorkade tomater och låt bli varmt.
  7. Slå över äggstanningen och rör runt lite. Strö över riven ost.
  8. Ställ in pannan i övre delen av ugnen och låt gå i ca 5 minuter tills omeletten fått fin färg och har stelnat.
  9. Ta ut och låt den vila någon minut.
  10. Vik den dubbel och skär upp två portioner.
  11. Servera gärna omeletten med blandad grönsallad och cocktailtomater toppat med lite olivolja och balsamvinäger samt ev. riven parmesan på omeletten.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Avokadofrossa!

Avokado till förrätt, varmrätt och efterrätt – här är en meny för vegos och en för veganer!

Detta material är sponsrat av ICA

Läs mer

Sponsrat

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Följ Receptfavoriter på sociala medier

Kolla in Receptfavoriters Facebook, Youtube-kanal, Instagram och Pinterest.

Längst ner på varje sida samt inne på varje recept hittar du länkarna till Receptfavoriter på sociala medier.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer