Omelett med soltorkade tomater

Omelett med soltorkade tomater, kokt potatis, paprika och lök.

God omelett att göra med rester av kokt potatis eller färskpotatis.

Använd en stekpanna som har handtag som tål värmen i ugnen.

2 portioner omelett med soltorkade tomater

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 msk mjölk eller grädde
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vit- eller svartpeppar
  • 1 krm curry eller garam masala (valfritt)
  • 1 dl soltorkade tomater i olja
  • 0,5 gul lök
  • 1 dl tärnad kokt potatis
  • 0,5 paprika; grön, gul eller röd
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 3 msk riven mozzarella eller annan riven ost
  • 2 msk olivolja

Tillagning

  1. Sätt ugnen på grill 200 grader.
  2. Knäck äggen i en skål och tillsätt mjölk eller grädde, salt, peppar samt ev. curry eller garam masala. Vispa ihop. Sätt åt sidan.
  3. Förbered fyllning: skala och hacka lök. Skala och pressa vitlök. Tärna potatis ca 1x1 cm stora bitar. Hacka soltorkade tomater. Skölj och tärna paprika i 1x1 cm stora bitar.
  4. Dags att laga omeletten: värm en stekpanna och fräs lök samt vitlök i olivolja någon minut under omrörning.
  5. Tillsätt paprika och potatis. Fräs några minuter.
  6. Rör i soltorkade tomater och låt bli varmt.
  7. Slå över äggstanningen och rör runt lite. Strö över riven ost.
  8. Ställ in pannan i övre delen av ugnen och låt gå i ca 5 minuter tills omeletten fått fin färg och har stelnat.
  9. Ta ut och låt den vila någon minut.
  10. Vik den dubbel och skär upp två portioner.
  11. Servera gärna omeletten med blandad grönsallad och cocktailtomater toppat med lite olivolja och balsamvinäger samt ev. riven parmesan på omeletten.

Serveringsförslag

  • Servera med blandad grönsallad, cocktailtomater med olivolja och balsamvinäger samt ev. riven parmesan som garnering.
  • Passar som lunch, enkel middag eller kall till utflykt.
E-mail
Medel: 4.6 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 381 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-12-18