Omelett med kassler

Omelett med kassler, broccoli, majs, rödlök och cocktailtomater smaksatt med riven parmesan, vitlök, curry och paprika.
Du kan variera innehåll i omeletten ex. ta bacon, korvbitar, quornbitar eller grillad kyckling istället för kassler. Vidare är grönsaker som purjolök, tärnad paprika, gröna ärtor eller kokta morotstärningar gott i. Riven mozzarella eller lagrad ost istället för parmesan.
Gott till är ex. en grönsallad eller tomatsallad med dijondressing.

3-4 portioner omelett med kassler

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 200 gram kassler
  • 1 huvud broccoli
  • 1 liten burk majs
  • 8 cocktailtomater
  • 1 krm paprikapulver
  • 1 krm curry
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 0,5 dl riven parmesan eller grana padano
  • 4 ägg
  • 1,5 dl mjölk, standard

Tillagning

  1. Skär buketter av broccolin och lägg i en plastburk som tål mikro med lite vatten i samt koka den mjuk i ca 5 minuter. Eller koka i en kastrull med lite vatten och lock.
  2. Skala och hacka lök samt vitlök under tiden.
  3. Sätt ugnen på grill 200 grader.
  4. Fräs löken i en ugnsfast stekpanna. Rör då och då.
  5. Skär kasslern i strimlor eller tärningar.
  6. Fräs med löken.
  7. Skölj majs och tillsätt den.
  8. Tillsätt broccolibuketterna.
  9. Skölj och halvera cocktailtomater och tillsätt dem.
  10. Tillsätt paprikapulver, curry, cayennepeppar, salt och svartpeppar. Fräs några minuter och rör då och då.
  11. Riv ost.
  12. Vispa ihop ägg med mjölken i en skål. Blanda i hälften av den rivna osten.
  13. Häll över kassler och grönsaker i pannan.
  14. Strö över resterande riven ost.
  15. Sätt in omeletten i ugnen högt upp. Grädda i ca 5-10 minuter tills omeletten fått färg och stelnat.
  16. Ta ut och servera.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer

Blanda egna drinkar och cocktails

Bli bartender för en kväll. Här är tips på hur du sätter upp en liten minibar hemma. Skippa raggargroggen och bjud på någon klassiker eller udda obskyr drink. Här är lite fakta, recept, utrustning och andra praktiska tips för att lyckas med cocktails hemma. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer