Omelett med kassler

Omelett med kassler, broccoli, majs, rödlök och cocktailtomater smaksatt med riven parmesan, vitlök, curry och paprika.

3 portioner omelett med kassler

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 200 gram kassler
  • 1 huvud broccoli
  • 1 liten burk majs
  • 8 cocktailtomater
  • 1 krm paprikapulver
  • 1 krm curry
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 0,5 dl riven parmesan eller grana padano
  • 4 ägg
  • 1,5 dl mjölk, standard

Tillagning

  1. Skär buketter av broccolin och lägg i en plastburk som tål mikro med lite vatten i samt koka den mjuk i ca 5 minuter. Eller koka i en kastrull med lite vatten och lock.
  2. Skala och hacka lök samt vitlök under tiden.
  3. Sätt ugnen på grill 200 grader.
  4. Fräs löken i en ugnsfast stekpanna. Rör då och då.
  5. Skär kasslern i strimlor eller tärningar.
  6. Fräs med löken.
  7. Skölj majs och tillsätt den.
  8. Tillsätt broccolibuketterna.
  9. Skölj och halvera cocktailtomater och tillsätt dem.
  10. Tillsätt paprikapulver, curry, cayennepeppar, salt och svartpeppar. Fräs några minuter och rör då och då.
  11. Riv ost.
  12. Vispa ihop ägg med mjölken i en skål. Blanda i hälften av den rivna osten.
  13. Häll över kassler och grönsaker i pannan.
  14. Strö över resterande riven ost.
  15. Sätt in omeletten i ugnen högt upp. Grädda i ca 5-10 minuter tills omeletten fått färg och stelnat.
  16. Ta ut och servera.

Serveringsförslag

Gott till är ex. en grönsallad eller tomatsallad med Dijondressing.

Varianter

  • Du kan variera innehåll i omeletten ex. ta bacon, korvbitar, quornbitar eller grillad kyckling istället för kassler.
  • Vidare är grönsaker som purjolök, tärnad paprika, gröna ärtor eller kokta morotstärningar gott i.
  • Du kan ta riven mozzarella eller lagrad ost istället för parmesan.
E-mail
Medel: 4.7 (10 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 414 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-12-21