Omelett med kassler
Introduktion och förberedelse
Omelett med kassler, broccoli, majs, rödlök och cocktailtomater smaksatt med riven parmesan, vitlök, curry och paprika.
Serveringsförslag
Gott till är ex. en grönsallad eller tomatsallad med Dijondressing.
Varianter
- Du kan variera innehåll i omeletten ex. ta bacon, korvbitar, quornbitar eller grillad kyckling istället för kassler.
- Vidare är grönsaker som purjolök, tärnad paprika, gröna ärtor eller kokta morotstärningar gott i.
- Du kan ta riven mozzarella eller lagrad ost istället för parmesan.
Tillagning
- Skär buketter av broccolin och lägg i en plastburk som tål mikro med lite vatten i samt koka den mjuk i ca 5 minuter. Eller koka i en kastrull med lite vatten och lock.
- Skala och hacka lök samt vitlök under tiden.
- Sätt ugnen på grill 200 grader.
- Fräs löken i en ugnsfast stekpanna. Rör då och då.
- Skär kasslern i strimlor eller tärningar.
- Fräs med löken.
- Skölj majs och tillsätt den.
- Tillsätt broccolibuketterna.
- Skölj och halvera cocktailtomater och tillsätt dem.
- Tillsätt paprikapulver, curry, cayennepeppar, salt och svartpeppar. Fräs några minuter och rör då och då.
- Riv ost.
- Vispa ihop ägg med mjölken i en skål. Blanda i hälften av den rivna osten.
- Häll över kassler och grönsaker i pannan.
- Strö över resterande riven ost.
- Sätt in omeletten i ugnen högt upp. Grädda i ca 5-10 minuter tills omeletten fått färg och stelnat.
- Ta ut och servera.
Uppskattat näringsvärde per portion: 414 kcal