Omelett med kassler
Omelett med kassler, broccoli, majs, rödlök och cocktailtomater smaksatt med riven parmesan, vitlök, curry och paprika.
Tillagning
- Skär buketter av broccolin och lägg i en plastburk som tål mikro med lite vatten i samt koka den mjuk i ca 5 minuter. Eller koka i en kastrull med lite vatten och lock.
- Skala och hacka lök samt vitlök under tiden.
- Sätt ugnen på grill 200 grader.
- Fräs löken i en ugnsfast stekpanna. Rör då och då.
- Skär kasslern i strimlor eller tärningar.
- Fräs med löken.
- Skölj majs och tillsätt den.
- Tillsätt broccolibuketterna.
- Skölj och halvera cocktailtomater och tillsätt dem.
- Tillsätt paprikapulver, curry, cayennepeppar, salt och svartpeppar. Fräs några minuter och rör då och då.
- Riv ost.
- Vispa ihop ägg med mjölken i en skål. Blanda i hälften av den rivna osten.
- Häll över kassler och grönsaker i pannan.
- Strö över resterande riven ost.
- Sätt in omeletten i ugnen högt upp. Grädda i ca 5-10 minuter tills omeletten fått färg och stelnat.
- Ta ut och servera.
Serveringsförslag
Gott till är ex. en grönsallad eller tomatsallad med Dijondressing.
Varianter
- Du kan variera innehåll i omeletten ex. ta bacon, korvbitar, quornbitar eller grillad kyckling istället för kassler.
- Vidare är grönsaker som purjolök, tärnad paprika, gröna ärtor eller kokta morotstärningar gott i.
- Du kan ta riven mozzarella eller lagrad ost istället för parmesan.
Uppskattat näringsvärde per portion: 414 kcal