Vegetarisk omelett
Vegetarisk omelett med fetaost, soltorkad tomat, broccoli, rödlök och cocktailtomater smaksatt med riven parmesan, vitlök, curry och paprika.
Omeletten är för lakto-ovo-vegetarian som äter ägg tillsammans med vegetabilier och mejeri.
Parmesan är ej vegetariskt då den ystas med löpe så uteslut den om du önskar det.
Tillagning
- Skär buketter av broccolin och lägg i en plastburk som tål mikro med lite vatten i samt koka den mjuk i ca 5 minuter. Eller koka i en kastrull med lite vatten och lock.
- Skala och hacka lök samt vitlök under tiden.
- Sätt ugnen på grill 200 grader.
- Fräs löken och vitlök i en ugnsfast stekpanna. Rör då och då.
- Srimla de soltorkade tomaterna. Fräs med löken.
- Skölj och halvera cocktailtomater och tillsätt dem.
- Skär fetaosten i tärningar och tillsätt dem.
- Vänd i broccolibuketterna.
- Tillsätt paprikapulver, curry, cayennepeppar, salt och svartpeppar. Fräs några minuter och rör då och då.
- Riv ost.
- Vispa ihop ägg med mjölken i en skål. Blanda i hälften av den rivna osten.
- Häll över grönsakerna i pannan.
- Strö över resterande riven ost.
- Sätt in omeletten i ugnen högt upp. Grädda i ca 5-10 minuter tills omeletten fått färg och stelnat.
- Ta ut och servera.
Serveringsförslag
Gott till är ex. en grönsallad, blandad sallad från påse, eller grovt delad isbergssallad, ruccola samt halverade cocktailtomater serverat med en senapsdressing.
Varianter
- Du kan variera innehåll i omeletten ex. ta majs, purjolök, tärnad paprika, gröna ärtor eller kokta morotstärningar gott i.
- Parmesan kan uteslutas eller ersättas med riven mozzarella, annan lagrad ost eller vegan riven ost.
Uppskattat näringsvärde per portion: 414 kcal