Vegetarisk omelett

Vegetarisk omelett med fetaost, soltorkad tomat, broccoli, rödlök och cocktailtomater smaksatt med riven parmesan, vitlök, curry och paprika.
Du kan variera innehåll i omeletten ex. ta majs, purjolök, tärnad paprika, gröna ärtor eller kokta morotstärningar gott i. Riven mozzarella eller lagrad ost istället för parmesan.
Gott till är ex. en grönsallad med isbergssallad, ruccola samt halverad cocktailtomater serverat med en senapsdressing.
Parmesanost och annan ost är ej vegetarisk om den innehåller löpe. Välj en vegan ost med enzym istället. Ex. riven tofuost mozzarellastyle. Uteslut ev. parmesanost från receptet om du vill.

3-4 portioner vegetarisk omelett

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 150 gram fetaost
  • 1 rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 6 soltorkade tomater i olja
  • 1 huvud broccoli
  • 8 cocktailtomater
  • 1 krm paprikapulver
  • 1 krm curry
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 0,5 dl riven parmesan eller grana padano
  • 4 ägg
  • 1,5 dl mjölk, standard

Tillagning

  1. Skär buketter av broccolin och lägg i en plastburk som tål mikro med lite vatten i samt koka den mjuk i ca 5 minuter. Eller koka i en kastrull med lite vatten och lock.
  2. Skala och hacka lök samt vitlök under tiden.
  3. Sätt ugnen på grill 200 grader.
  4. Fräs löken och vitlök i en ugnsfast stekpanna. Rör då och då.
  5. Srimla de soltorkade tomaterna. Fräs med löken.
  6. Skölj och halvera cocktailtomater och tillsätt dem.
  7. Skär fetaosten i tärningar och tillsätt dem.
  8. Vänd i broccolibuketterna.
  9. Tillsätt paprikapulver, curry, cayennepeppar, salt och svartpeppar. Fräs några minuter och rör då och då.
  10. Riv ost.
  11. Vispa ihop ägg med mjölken i en skål. Blanda i hälften av den rivna osten.
  12. Häll över grönsakerna i pannan.
  13. Strö över resterande riven ost.
  14. Sätt in omeletten i ugnen högt upp. Grädda i ca 5-10 minuter tills omeletten fått färg och stelnat.
  15. Ta ut och servera.
E-mail
Medel: 4.2 (6 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer