Vegetarisk omelett

Vegetarisk omelett med fetaost, soltorkad tomat, broccoli, rödlök och cocktailtomater smaksatt med riven parmesan, vitlök, curry och paprika.
Du kan variera innehåll i omeletten ex. ta majs, purjolök, tärnad paprika, gröna ärtor eller kokta morotstärningar gott i. Riven mozzarella eller lagrad ost istället för parmesan.
Gott till är ex. en grönsallad med isbergssallad, ruccola samt halverad cocktailtomater serverat med en senapsdressing.
Parmesanost och annan ost är ej vegetarisk om den innehåller löpe. Välj en vegan ost med enzym istället. Ex. riven tofuost mozzarellastyle. Uteslut ev. parmesanost från receptet om du vill.

3-4 portioner vegetarisk omelett

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 150 gram fetaost
  • 1 rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 6 soltorkade tomater i olja
  • 1 huvud broccoli
  • 8 cocktailtomater
  • 1 krm paprikapulver
  • 1 krm curry
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 0,5 dl riven parmesan eller grana padano
  • 4 ägg
  • 1,5 dl mjölk, standard

Tillagning

  1. Skär buketter av broccolin och lägg i en plastburk som tål mikro med lite vatten i samt koka den mjuk i ca 5 minuter. Eller koka i en kastrull med lite vatten och lock.
  2. Skala och hacka lök samt vitlök under tiden.
  3. Sätt ugnen på grill 200 grader.
  4. Fräs löken och vitlök i en ugnsfast stekpanna. Rör då och då.
  5. Srimla de soltorkade tomaterna. Fräs med löken.
  6. Skölj och halvera cocktailtomater och tillsätt dem.
  7. Skär fetaosten i tärningar och tillsätt dem.
  8. Vänd i broccolibuketterna.
  9. Tillsätt paprikapulver, curry, cayennepeppar, salt och svartpeppar. Fräs några minuter och rör då och då.
  10. Riv ost.
  11. Vispa ihop ägg med mjölken i en skål. Blanda i hälften av den rivna osten.
  12. Häll över grönsakerna i pannan.
  13. Strö över resterande riven ost.
  14. Sätt in omeletten i ugnen högt upp. Grädda i ca 5-10 minuter tills omeletten fått färg och stelnat.
  15. Ta ut och servera.
E-mail
Medel: 5 (4 röster)

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer