Tryffel smaksatt med likör
En enkel och snabb tryffel att göra som du smaksätter med valfri likör - godast är bär- eller fruktlikör, mandellikör eller gräddlikör.
Tillagning
- Bryt chokladen i bitar.
- Smält chokladen över ett varmt vattenbad eller i mikron.
- Tillsätt sockret och rör om tills smeten är jämn.
- Tillsätt smöret lite i taget.
- Kyl ner tills massan kan spritsas.
- Spritsa små formar och låt dem stelna helt. Klart.
- Göms på säkert och svalt ställe.
Förslag på likörer
- I tryffeln passar köpt eller hemgjord likör som frukt- eller bärlikör som apelsinlikör som Grand Marnier eller Cointreau; aronialikör, fransk hallonlikör; körsbärslikör, svartvinbärsslikör, persikolikör eller annan valfri sort.
- Mandellikör som Amaretto eller kaffelikör.
- Gräddlikör som Baileys.
- Punsch eller arrak.
Med mörk choklad
Mörk choklad med hög kakaohalt är ofta inte alls söt. Tack vare söt likör och lite socker i så passar denna tryffel de flesta smaker ändå.
Val av formar
Tryffeln spritsas i små formar av aluminium eller papper - liknande ischoklad eller knäck.
Uppskattat näringsvärde per portion: 76 kcal