Tryffel smaksatt med likör

Introduktion och förberedelse

En enkel och snabb tryffel att göra som du smaksätter med valfri likör. Mörk choklad med hög kakaohalt är ofta inte alls söt.

Tack vare lite socker i så passar denna tryffel de flesta smaker ändå. Tryffeln spritsas i formar.

40 likörtryfflar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 200 gram mörk blockchoklad eller fin choklad 70%
  • 75 gram osaltat smör
  • 40 gram florsocker
  • 1 msk sprit som Grand Marnier (apelsinlikör), körsbärslikör; eller 0,5 msk konjak och 0,5 msk arraksarom
  • 40 st formar som knäckformar

Tillagning

  1. Bryt chokladen i bitar.
  2. Smält chokladen över ett varmt vattenbad eller i mikron.
  3. Tillsätt sockret och rör om tills smeten är jämn.
  4. Tillsätt smöret lite i taget.
  5. Kyl ner tills massan kan spritsas.
  6. Spritsa små formar och låt dem stelna helt. Klart.
  7. Göms på säkert och svalt ställe.
E-mail
Medel: 3.3 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-20

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.