Tryffel smaksatt med likör

En enkel och snabb tryffel att göra som du smaksätter med valfri likör. Mörk choklad med hög kakaohalt är ofta inte alls söt.

Tack vare lite socker i så passar denna tryffel de flesta smaker ändå. Tryffeln spritsas i formar.

40 likörtryfflar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 200 gram mörk blockchoklad eller fin choklad 70%
  • 75 gram osaltat smör
  • 40 gram florsocker
  • 1 msk sprit som Grand Marnier (apelsinlikör), körsbärslikör; eller 0,5 msk konjak och 0,5 msk arraksarom
  • 40 st formar som knäckformar

Tillagning

  1. Bryt chokladen i bitar.
  2. Smält chokladen över ett varmt vattenbad eller i mikron.
  3. Tillsätt sockret och rör om tills smeten är jämn.
  4. Tillsätt smöret lite i taget.
  5. Kyl ner tills massan kan spritsas.
  6. Spritsa små formar och låt dem stelna helt. Klart.
  7. Göms på säkert och svalt ställe.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-20

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga ett paket färsk gnocchi

Färsk gnocchi går lätt och snabbt att laga. Prova en vegetarisk variant fin Portabello-svamp i krämig sås eller laga med torsk eller pancetta (fläsk) och spenat. Med filmer!

Läs mer

Recept

Prova en pokebowl

Laga en pokebowl till middag och ta resterna till matlådan. En skål med ris, grönsaker och smaker från Japan och Hawaii. Kan varieras med det du gillar. Blir vegetarisk med tofu. Med film!

Läs mer

Recept

Laga en smarrig lasagne

Hemlagad lasagne är mångas favorit - inte bara katten Gustafs. Glöm köpe-lasagne och laga egen istället.

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kycklingfilé, kyckling i ugnen eller helstekt kyckling; kyckling på spett, i grytor, pajer och soppor.

Läs mer