Ischoklad med nougat

Gör egen ischoklad med god nötig smak av nougat och choklad.
Ett gott julgodis men funkar fint annars också ex. till påsk och buffé eller present.

50 st ischoklad med nougat

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 100 gram kokosfett
  • 50 gram nougat
  • 100 gram choklad

Tillagning

  1. Förbered och ställ upp ca 50 små ischokladformar på en bricka eller plåt. Ha en tidning under då det är lätt att spilla när man fyller dem.
  2. Lägg kokosfettet i en kastrull och smält det försiktigt.
  3. Bryt eller hacka under tiden choklad och nougat i bitar.
  4. Ta av kokosfettet från värmen när det smält.
  5. Tillsätt choklad och nougat samt rör tills allt smält i kokosfettet.
  6. Fyll formarna upp till kanten med ischokladsmeten.
  7. Låt ischokladen med nougat svalna och stelna.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer