Ischoklad med nougat

Gör egen ischoklad med god nötig smak av nougat och choklad.

Ett gott julgodis men funkar fint annars också ex. till påsk och buffé eller present.

50 st ischoklad med nougat

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 100 gram kokosfett
  • 50 gram nougat
  • 100 gram choklad

Tillagning

  1. Förbered och ställ upp ca 50 små ischokladformar på en bricka eller plåt. Ha en tidning under då det är lätt att spilla när man fyller dem.
  2. Lägg kokosfettet i en kastrull och smält det försiktigt.
  3. Bryt eller hacka under tiden choklad och nougat i bitar.
  4. Ta av kokosfettet från värmen när det smält.
  5. Tillsätt choklad och nougat samt rör tills allt smält i kokosfettet.
  6. Fyll formarna upp till kanten med ischokladsmeten.
  7. Låt ischokladen med nougat svalna och stelna.
E-mail
Medel: 2 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-10

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga ett paket färsk gnocchi

Färsk gnocchi går lätt och snabbt att laga. Prova en vegetarisk variant fin Portabello-svamp i krämig sås eller laga med torsk eller pancetta (fläsk) och spenat. Med filmer!

Läs mer

Recept

Prova en pokebowl

Laga en pokebowl till middag och ta resterna till matlådan. En skål med ris, grönsaker och smaker från Japan och Hawaii. Kan varieras med det du gillar. Blir vegetarisk med tofu. Med film!

Läs mer

Recept

Laga en smarrig lasagne

Hemlagad lasagne är mångas favorit - inte bara katten Gustafs. Glöm köpe-lasagne och laga egen istället.

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kycklingfilé, kyckling i ugnen eller helstekt kyckling; kyckling på spett, i grytor, pajer och soppor.

Läs mer