Ischoklad med nougat

Gör egen ischoklad med god nötig smak av nougat och choklad.

Ett gott julgodis men funkar fint annars också ex. till påsk och buffé eller present.

50 st ischoklad med nougat

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 100 gram kokosfett
  • 50 gram nougat
  • 100 gram choklad

Tillagning

  1. Förbered och ställ upp ca 50 små ischokladformar på en bricka eller plåt. Ha en tidning under då det är lätt att spilla när man fyller dem.
  2. Lägg kokosfettet i en kastrull och smält det försiktigt.
  3. Bryt eller hacka under tiden choklad och nougat i bitar.
  4. Ta av kokosfettet från värmen när det smält.
  5. Tillsätt choklad och nougat samt rör tills allt smält i kokosfettet.
  6. Fyll formarna upp till kanten med ischokladsmeten.
  7. Låt ischokladen med nougat svalna och stelna.
E-mail
Medel: 2 (6 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-10

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.