Chokladtryffel med bärsmak

Gör egen chokladtryffel och smaksätt med bär samt rulla i rostad kokos.

Sötman i chokladen bryts av härligt med de syrliga aromrika bären.

20 tryfflar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 1 tim 20 min
  • Klart på: 1 tim 30 min

Ingredienser

  • 125 g mörk choklad, 70 % kakao
  • 125 g mjölkchoklad
  • 75 g björnbär, hallon eller körsbär
  • 0,5 dl grädde
  • 50 g smör
  • 50 g socker
  • 1 dl kakao eller rostad kokos att rulla tryfflarna i

Tillagning

  1. Bryt och finhacka chokladen så gott du kan och lägg den i en mixer eller i en bunke.
  2. Koka upp bär med socker, smör och grädde.
  3. Slå den varma blandningen över chokladen och mixa eller rör tills den smält.
  4. Häll upp i en plastform och kyl ca en timme.
  5. Forma små tryfflar med en sked och händerna, rulla dem i kakao eller rostad kokos.

Tips

  • Jättegott med rostad kokos runt också.
  • Gillar du inte kokos kan du rulla dem i kakopulver, finhackad pistage, mandel eller hasselnötter.
  • Bäst passar tryffeln med smak från bär som hallon, björnbär, blåbär eller hjortron. Men du kan välja vilka bär du vill, gillar eller har tillgång till.

 

E-mail
Medel: 4.3 (13 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 82 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-08-19