Chokladtryffel med bärsmak

Introduktion och förberedelse

Gör egen chokladtryffel och smaksätt med bär samt rulla i rostad kokos.

Sötman i chokladen bryts av härligt med de syrliga aromrika bären.

Jättegott med rostad kokos runt också. Gillar du inte kokos kan du rulla dem i kakopulver, finhackad pistage, mandel eller hasselnötter.

Bäst passar tryffeln med smak från bär som hallon, björnbär, blåbär eller hjortron. Men du kan välja vilka bär du vill, gillar eller har tillgång till. 

 

20 tryfflar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 1 tim 20 min
  • Klart på: 1 tim 30 min

Ingredienser

  • 125 g mörk choklad, 70 % kakao
  • 125 g mjölkchoklad
  • 75 g björnbär, hallon eller körsbär
  • 0,5 dl grädde
  • 50 g smör
  • 50 g socker
  • 1 dl kakao eller rostad kokos att rulla tryfflarna i

Tillagning

  1. Bryt och finhacka chokladen så gott du kan och lägg den i en mixer eller i en bunke.
  2. Koka upp bär med socker, smör och grädde.
  3. Slå den varma blandningen över chokladen och mixa eller rör tills den smält.
  4. Häll upp i en plastform och kyl ca en timme.
  5. Forma små tryfflar med en sked och händerna, rulla dem i kakao eller rostad kokos.
E-mail
Medel: 4.8 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 82 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-11-07

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.