Chokladtryffel med bärsmak
Gör egen chokladtryffel och smaksätt med bär samt rulla i rostad kokos.
Sötman i chokladen bryts av härligt med de syrliga aromrika bären.
Tillagning
- Bryt och finhacka chokladen så gott du kan och lägg den i en mixer eller i en bunke.
- Koka upp bär med socker, smör och grädde.
- Slå den varma blandningen över chokladen och mixa eller rör tills den smält.
- Häll upp i en plastform och kyl ca en timme.
- Forma små tryfflar med en sked och händerna, rulla dem i kakao eller rostad kokos.
Tips
- Jättegott med rostad kokos runt också.
- Gillar du inte kokos kan du rulla dem i kakopulver, finhackad pistage, mandel eller hasselnötter.
- Bäst passar tryffeln med smak från bär som hallon, björnbär, blåbär eller hjortron. Men du kan välja vilka bär du vill, gillar eller har tillgång till.
Uppskattat näringsvärde per portion: 82 kcal