Chokladtryffel med bärsmak

Gör egen chokladtryffel och smaksätt med bär samt rulla i rostad kokos. Sötman i chokladen bryts av härligt med de syrliga aromrika bären. Jättegott med rostad kokos runt också. Bäst passar det med bär som hallon, björnbär, blåbär eller hjortron.

Du kan välja vilka bär du vill, gillar eller har tillgång till att smaksätta denna bärtryffel.

Gillar du inte kokos kan du rulla dem i kakopulver eller finhackad pistage mandel.

20 tryfflar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 1 tim 20 min
  • Klart på: 1 tim 30 min

Ingredienser

  • 125 g mörk choklad, 70 % kakao
  • 125 g mjölkchoklad
  • 75 g björnbär, hallon eller körsbär
  • 0,5 dl grädde
  • 50 g smör
  • 50 g socker
  • 1 dl kakao eller rostad kokos att rulla tryfflarna i

Tillagning

  1. Bryt och finhacka chokladen så gott du kan och lägg den i en mixer eller i en bunke.
  2. Koka upp bär med socker, smör och grädde.
  3. Slå den varma blandningen över chokladen och mixa eller rör tills den smält.
  4. Häll upp i en plastform och kyl ca en timme.
  5. Forma små tryfflar med en sked och händerna, rulla dem i kakao eller rostad kokos.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-09

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad kock i Marinen, har en Fil.kand i Måltidsvetenskap och ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om om mig.

Cheesecake med pepparkaksbotten

Gör botten till cheesecaken av smulade pepparkakor istället för Digestivekex så passar den till advent, lucia och jul. Här två varianter - en Nobake cheesecake - kallrörd variant och en som bakas i ugnen.

Läs mer

Recept

Skumtoppar på pepparkakor

En variant på skumtoppar som är spritsade på pepparkakor du kan garnera med valfritt strössel. Passar till advent och jul eller när som.

Läs mer

Recept