Rischoklad

Rischoklad är ett klassiskt godis som bl.a. passar till jul.

Rischoklad är lätt att göra - du blandar bara puffat ris med smält choklad och klickar att stelna i formar.

Du kan välja choklad efter tycke.

ca 30 rischoklad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 100 gram mörk blockchoklad eller fin 70% choklad
  • 100 g ljus blockchoklad eller annan god mjölkchoklad efter smak
  • 4 dl puffat ris
  • ca 30 pappersformar eller ett bakplåtspapper

Tillagning

  1. Bryt sönder chokladen och lägg i en bunke.
  2. Smält chokladen under omrörning i vattenbad eller mikro. Blanda ner puffat ris i den smälta chokladen.
  3. Lägg ut formar på en bricka. Eller lägg på ett bakplåtspapper.
  4. Ta två skedar och klicka ut lagom stora högar rischoklad i formarna. Eller bred ut ett 1 cm tjockt lager på bakplåtspappret.
  5. Låt chokladen stelna.
  6. Har du gjort ett lager rischoklad så bryter eller skär du den i lagom stora bitar innan du serverar den på fat eller i skål.
E-mail
Medel: 4.7 (14 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-10

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Tacomys och Texmex-buffé har sin charm - när du vill prova lite mer Mexikansk mat och laga från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott så hittar du recept och tips här.

Läs mer