Ischoklad

Ischoklad är ett klassiskt julgodis som görs med choklad blandat med kokosfett. Kokosfett har en smältpunkt som är runt 25 grader och då upplevs det som chokladen smälter som is i munnen.

Du kan ta ljus blockchoklad eller blanda hälften ljus och hälften mörk choklad. Du kan också göra ischokladen med mörkare fin choklad ex. Lindt 70% (om du gillar mörk choklad dvs - kanske inget för barn heller).

ca 50 st ischoklad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 250 g ljus blockchoklad eller hälften ljus och hälften mörk choklad ex. 70%
  • 125 g kokosfett
  • ca 50 knäckformar eller ischokladformar

Tillagning

  1. Bryt sönder chokladen och smält under omrörning i vattenbad eller mikro.
  2. Lägg i kokosfettet och låt det smälta under omrörning. Ev. behöver du värma lite mer.
  3. Ställ formarna på en bricka.
  4. Häll ischokladen i formarna ställ att svalna till i rumstemperatur och sedan i kylen.
  5. Förvara gärna ischokladen i svalt.
E-mail
Medel: 3.5 (4 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer