Ischoklad

Introduktion och förberedelse för tillagning

Ischoklad är ett klassiskt julgodis som görs med choklad blandat med kokosfett. Kokosfett har en smältpunkt som är runt 25 grader och då upplevs det som chokladen smälter som is i munnen.

Du kan ta ljus blockchoklad eller blanda hälften ljus och hälften mörk choklad. Du kan också göra ischokladen med mörkare fin choklad ex. Lindt 70% (om du gillar mörk choklad dvs - kanske inget för barn heller).

ca 50 st ischoklad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 250 g ljus blockchoklad eller hälften ljus och hälften mörk choklad ex. 70%
  • 125 g kokosfett
  • ca 50 knäckformar eller ischokladformar

Tillagning

  1. Bryt sönder chokladen och smält under omrörning i vattenbad eller mikro.
  2. Lägg i kokosfettet och låt det smälta under omrörning. Ev. behöver du värma lite mer.
  3. Ställ formarna på en bricka.
  4. Häll ischokladen i formarna ställ att svalna till i rumstemperatur och sedan i kylen.
  5. Förvara gärna ischokladen i svalt.
E-mail
Medel: 3.8 (13 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-10

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.