Chokladtryffel med Calvados

Chokladtryffel med Calvados - ekfatslagrat äppelbrännvin. Använd ung calvados med mycket äppelsmak sk Fine ex. Lecompte Originel eller enligt tillgång.
Cognactryffel, whiskytryffel, Armagnactryffel eller sprit efter fantasi blir också gott.

ca 20 chokladtryfflar med calvados

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 1 tim 10 min
  • Klart på: 1 tim 20 min

Ingredienser

  • 100 g mörk fin choklad, ca 70 %
  • 150 g vanlig blockchoklad förslagsvis mörk Fazer
  • 8 cl calvados
  • 50 g smör
  • 0,5 dl grädde
  • 50 g socker
  • 1 dl kakao att rulla tryfflarna i

Tillagning

  1. Finhacka chokladen och lägg den i en mixer.
  2. Värm calvados, smör, grädde och socker.
  3. Slå den varma blandningen över chokladen och mixa tills den smält. Har inte all choklad smält så lägg över i en bunke och smält några sekunder i taget med omrörning efter i mikron.
  4. Kyl tryffelsmeten i kylen någon timme tills den stelnat.
  5. Forma små tryfflar i storlek som valnötter och rulla dem sedan i kakao på en tallrik. Lägg tryfflarna i en burk klädd med bakplåtspapper. Förvara svalt.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer