Tryffel med nougat, mandelmassa och vit choklad

Tryffel med nougat, mandelmassa och vit choklad recept. En söt och ljus tryffel rullad i kokos.

32 stycken tryfflar med nougat

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 300 gram nougat
  • 300 g mandelmassa
  • 250 g vit choklad
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 msk florsocker

Tillagning

  1. Skär nougat i 32 lika stora bitar.
  2. Forma dem till kulor. Ställ i kylen.
  3. Skär mandelmassa i två bitar. Tryck ut till avlånga plattor med fingrarna. Kavla ut mellan plastfolie. Ta bort folie och skär i rutor (obs 16 på varje).
  4. Slå in nougatkulor i mandelmasse-rutorna. Ställ i kylen.
  5. Blanda kokosflingor med en matsked vatten och en matsked florsocker i en långpanna.
  6. Rosta i ugnen tills de fått färg. Låt svalna.
  7. Dela vit choklad i bitar och smält under omrörning i vattenbad eller mikro på medeleffekt.
  8. Ta en provsticka eller tandpetare och stick i kulorna, doppa dem i chokladen, rulla dem i kokosflingor och lägg upp på bakplåtspapper.
  9. Låt dem stelna i rumstemperatur.
  10. Klart att servera tryffeln. Förvara dem mörkt och svalt ex. i en burk med smörpapper.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer