Tryffel med nougat, mandelmassa och vit choklad

Introduktion och förberedelse

Tryffel med nougat, mandelmassa och vit choklad recept. En söt och ljus tryffel rullad i kokos.

32 stycken tryfflar med nougat

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 300 gram nougat
  • 300 g mandelmassa
  • 250 g vit choklad
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 msk florsocker

Tillagning

  1. Skär nougat i 32 lika stora bitar.
  2. Forma dem till kulor. Ställ i kylen.
  3. Skär mandelmassa i två bitar. Tryck ut till avlånga plattor med fingrarna. Kavla ut mellan plastfolie. Ta bort folie och skär i rutor (obs 16 på varje).
  4. Slå in nougatkulor i mandelmasse-rutorna. Ställ i kylen.
  5. Blanda kokosflingor med en matsked vatten och en matsked florsocker i en långpanna.
  6. Rosta i ugnen tills de fått färg. Låt svalna.
  7. Dela vit choklad i bitar och smält under omrörning i vattenbad eller mikro på medeleffekt.
  8. Ta en provsticka eller tandpetare och stick i kulorna, doppa dem i chokladen, rulla dem i kokosflingor och lägg upp på bakplåtspapper.
  9. Låt dem stelna i rumstemperatur.
  10. Klart att servera tryffeln. Förvara dem mörkt och svalt ex. i en burk med smörpapper.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-16

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.