Tryffel med nougat, mandelmassa och vit choklad

Tryffel med nougat, mandelmassa och vit choklad recept. En söt och ljus tryffel rullad i kokos.

32 stycken tryfflar med nougat

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 300 gram nougat
  • 300 g mandelmassa
  • 250 g vit choklad
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 msk florsocker

Tillagning

  1. Skär nougat i 32 lika stora bitar.
  2. Forma dem till kulor. Ställ i kylen.
  3. Skär mandelmassa i två bitar. Tryck ut till avlånga plattor med fingrarna. Kavla ut mellan plastfolie. Ta bort folie och skär i rutor (obs 16 på varje).
  4. Slå in nougatkulor i mandelmasse-rutorna. Ställ i kylen.
  5. Blanda kokosflingor med en matsked vatten och en matsked florsocker i en långpanna.
  6. Rosta i ugnen tills de fått färg. Låt svalna.
  7. Dela vit choklad i bitar och smält under omrörning i vattenbad eller mikro på medeleffekt.
  8. Ta en provsticka eller tandpetare och stick i kulorna, doppa dem i chokladen, rulla dem i kokosflingor och lägg upp på bakplåtspapper.
  9. Låt dem stelna i rumstemperatur.
  10. Klart att servera tryffeln. Förvara dem mörkt och svalt ex. i en burk med smörpapper.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-16

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate utbildning i vin och drycker. Läs mer.

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid.

Läs mer

Njut av svenska äpplen

Njut av årets rikliga svenska äppelskörd. Här hittar du mina bästa tips som att baka en äppelpaj, gör en sallad, laga en stek med äpplen, pressa egen råsaft - äppeljuice eller preppa ett äppelmos att ha i vinter.

Läs mer

Pajrecept för alla smaker

Pajer är sociala, har tålamod i kylen och gillar lunchraster. Dessutom kan man fylla dem med vad som helst.

Läs mer

Koka egen sylt och marmelad

Mina bästa tips och recept för dig som vill koka din egen sylt, marmelad eller gelé. Spara sommaren på burk.

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kycklingfilé, kyckling i ugnen eller helstekt kyckling; kyckling på spett, i grytor, pajer och soppor.

Läs mer

Fira surströmmingen på klassiskt vis

Håll för näsan den tredje torsdagen i augusti för då är det traditionsenligt surströmmingspremiär. Här hittar du tips på hur du serverar surströmming, hur du öppnar surströmmingsburken samt klassiker som surströmmingsklämma.

Läs mer