Tryffel med nougat, mandelmassa och vit choklad

Tryffel med nougat, mandelmassa och vit choklad recept. En söt och ljus tryffel rullad i kokos.

32 stycken tryfflar med nougat

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 300 gram nougat
  • 300 g mandelmassa
  • 250 g vit choklad
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 msk florsocker

Tillagning

  1. Skär nougat i 32 lika stora bitar.
  2. Forma dem till kulor. Ställ i kylen.
  3. Skär mandelmassa i två bitar. Tryck ut till avlånga plattor med fingrarna. Kavla ut mellan plastfolie. Ta bort folie och skär i rutor (obs 16 på varje).
  4. Slå in nougatkulor i mandelmasse-rutorna. Ställ i kylen.
  5. Blanda kokosflingor med en matsked vatten och en matsked florsocker i en långpanna.
  6. Rosta i ugnen tills de fått färg. Låt svalna.
  7. Dela vit choklad i bitar och smält under omrörning i vattenbad eller mikro på medeleffekt.
  8. Ta en provsticka eller tandpetare och stick i kulorna, doppa dem i chokladen, rulla dem i kokosflingor och lägg upp på bakplåtspapper.
  9. Låt dem stelna i rumstemperatur.
  10. Klart att servera tryffeln. Förvara dem mörkt och svalt ex. i en burk med smörpapper.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-16

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad kock i Marinen, har en Fil.kand i Måltidsvetenskap och ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om om mig.

Cheesecake med pepparkaksbotten

Gör botten till cheesecaken av smulade pepparkakor istället för Digestivekex så passar den till advent, lucia och jul. Här två varianter - en Nobake cheesecake - kallrörd variant och en som bakas i ugnen.

Läs mer

Recept

Skumtoppar på pepparkakor

En variant på skumtoppar som är spritsade på pepparkakor du kan garnera med valfritt strössel. Passar till advent och jul eller när som.

Läs mer

Recept