Tryffel med nougat, mandelmassa och vit choklad
Tryffel med nougat, mandelmassa och vit choklad.
En söt och ljus tryffel rullad i kokos.
Tillagning
- Sätt ugnen på 250 grader vanlig ugn.
- Blanda kokosflingor med en matsked vatten och en matsked florsocker i en skål. Sprid ut på bakplåtspapper i en långpanna. Rosta i ugnen tills de fått färg. Låt svalna.
- Skär nougat i 32 lika stora bitar.
- Forma dem till kulor. Ställ i kylen.
- Skär mandelmassa i två bitar. Tryck ut till avlånga plattor med fingrarna. Kavla ut mellan plastfolie. Ta bort folie och skär i rutor (obs 16 på varje).
- Slå in nougatkulor i mandelmasse-rutorna. Ställ i kylen.
- Dela vit choklad i bitar och smält under omrörning i vattenbad eller mikro på medeleffekt.
- Ta en provsticka eller tandpetare och stick i kulorna, doppa dem i chokladen, rulla dem i kokosflingor och lägg upp på bakplåtspapper.
- Låt dem stelna i rumstemperatur.
- Klart att servera tryffeln. Förvara dem mörkt och svalt ex. i en burk med smörpapper.
Varianter
- Tryffelkulorna kan förvaras och serveras i små pappersformar typ knäckformar om du vill det - se bild.
- Istället för ugnsrostade kokosflingor kan du rosta dem i en stekpanna utan vatten och socker. Vidare kan man ta kokosflakes.
- Kokos kan bytas mot mandelspån; hackade nötter som hasselnötter, pistage eller mandel; eller strössel.
- Mandelmassa kan bytas mot marsipan. Enkelt är at köpa valfritt marsipanlock på rulle.
Uppskattat näringsvärde per portion: 83 kcal