Grönsallad med mozzarella
Grönsallad med mozzarella, cocktailtomat, rödlök, gurka och riven morot. Toppad med vinägrett av olivolja och vinäger.
Tillagning
- Skölj sallad, tomater och gurka.
- Dela tomater och skär gurka i stavar.
- Lägg i en salladsskål.
- Skala och strimla rödlök och tillsätt den.
- Skala och riv morot fint samt blanda i den.
- Skiva eller dela mozzarella i grova bitar.
- Tillsätt olivolja, vinäger, salt och peppar till salladen och blanda runt.
- Fördela salladen i fyra djupa tallrikar eller på fat.
- Fördela mozzarellaosten runt om.
- Servera salladen med ett gott bröd till.
Serveringsförslag
- Servera gärna med gott bröd som nybakt bake-off eller hembakt baguette.
- Kan serveras som tillbehör på fat, portionsvis i skålar eller som sallad till lättare lunch eller middag.
Tips
Vill du ha en riktigt god mozzarella till salladen så kan du laga mozzarellan själv.
Variationer
- Annat gott i salladen är riven zucchini, skivad svamp, ruccola, babyspenat, krutonger, färsk basilika, oliver, majs, kokta bönor, kokta linser, riven eller kokt rödbeta, kokt potatis med mera.
- Istället för mozzarella kan du ta burrata och dela i grova bitar.
Uppskattat näringsvärde per portion: 95 kcal