Grönsallad med mozzarella

Grönsallad med mozzarella, cocktailtomat, rödlök, gurka och riven morot. Toppad med vinägrett av olivolja och vinäger. Servera med gott bröd som nybakt baguette.
Kan serveras som tillbehör på fat eller som sallad till lättare lunch eller middag.
Vill du ha en riktigt god mozzarella till salladen så kan du laga mozzarellan själv - sök recept på Receptfavoriter på Hemgjord mozzarella.
Annat gott i salladen är riven zucchini, skivad svamp, ruccola, babyspenat, krutonger, färsk basilika, oliver, majs, kokta bönor, kokta linser, riven eller kokt rödbeta, kokt potatis med mera.

4 portioner grönsallad med mozzarella

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 250 gram salladsmix blandad valfri grönsallad
  • 250 gram cocktailtomater
  • 4 färska mozzarellaostar
  • 1 rödlök
  • 0,5 gurka
  • 3 morötter
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skölj sallad, tomater och gurka.
  2. Dela tomater och skär gurka i stavar.
  3. Lägg i en salladsskål.
  4. Skala och strimla rödlök och tillsätt den.
  5. Skala och riv morot fint samt blanda i den.
  6. Skiva mozzarella.
  7. Tillsätt olivolja, vinäger, salt och peppar till salladen och blanda runt.
  8. Fördela salladen i fyra djupa tallrikar eller på fat.
  9. Fördela mozzarellaosten runt om.
  10. Servera salladen med ett gott bröd till.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer