Grönsallad med mozzarella

Introduktion och förberedelse

Grönsallad med mozzarella, cocktailtomat, rödlök, gurka och riven morot. Toppad med vinägrett av olivolja och vinäger.

Servera gärna med gott bröd som nybakt bake-off eller hembakt baguette.

Kan serveras som tillbehör på fat eller som sallad till lättare lunch eller middag.

Vill du ha en riktigt god mozzarella till salladen så kan du laga mozzarellan själv.

Annat gott i salladen är riven zucchini, skivad svamp, ruccola, babyspenat, krutonger, färsk basilika, oliver, majs, kokta bönor, kokta linser, riven eller kokt rödbeta, kokt potatis med mera.

4 portioner grönsallad med mozzarella

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 250 gram salladsmix blandad valfri grönsallad
  • 250 gram cocktailtomater
  • 2 färska mozzarellaostar
  • 1/2 rödlök
  • 0,25 gurka
  • 2 morötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skölj sallad, tomater och gurka.
  2. Dela tomater och skär gurka i stavar.
  3. Lägg i en salladsskål.
  4. Skala och strimla rödlök och tillsätt den.
  5. Skala och riv morot fint samt blanda i den.
  6. Skiva eller dela mozzarella i grova bitar.
  7. Tillsätt olivolja, vinäger, salt och peppar till salladen och blanda runt.
  8. Fördela salladen i fyra djupa tallrikar eller på fat.
  9. Fördela mozzarellaosten runt om.
  10. Servera salladen med ett gott bröd till.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 95 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-07-23

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.