Grönsallad med mozzarella

Grönsallad med mozzarella, cocktailtomat, rödlök, gurka och riven morot. Toppad med vinägrett av olivolja och vinäger. Servera med gott bröd som nybakt baguette.

Kan serveras som tillbehör på fat eller som sallad till lättare lunch eller middag.

Vill du ha en riktigt god mozzarella till salladen så kan du laga mozzarellan själv.

Annat gott i salladen är riven zucchini, skivad svamp, ruccola, babyspenat, krutonger, färsk basilika, oliver, majs, kokta bönor, kokta linser, riven eller kokt rödbeta, kokt potatis med mera.

4 portioner grönsallad med mozzarella

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 250 gram salladsmix blandad valfri grönsallad
  • 250 gram cocktailtomater
  • 4 färska mozzarellaostar
  • 1 rödlök
  • 0,5 gurka
  • 3 morötter
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skölj sallad, tomater och gurka.
  2. Dela tomater och skär gurka i stavar.
  3. Lägg i en salladsskål.
  4. Skala och strimla rödlök och tillsätt den.
  5. Skala och riv morot fint samt blanda i den.
  6. Skiva mozzarella.
  7. Tillsätt olivolja, vinäger, salt och peppar till salladen och blanda runt.
  8. Fördela salladen i fyra djupa tallrikar eller på fat.
  9. Fördela mozzarellaosten runt om.
  10. Servera salladen med ett gott bröd till.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-19

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept