Grönsallad med mozzarella

Grönsallad med mozzarella, cocktailtomat, rödlök, gurka och riven morot. Toppad med vinägrett av olivolja och vinäger. Servera med gott bröd som nybakt baguette.
Kan serveras som tillbehör på fat eller som sallad till lättare lunch eller middag.
Vill du ha en riktigt god mozzarella till salladen så kan du laga mozzarellan själv - sök recept på Receptfavoriter på Hemgjord mozzarella.
Annat gott i salladen är riven zucchini, skivad svamp, ruccola, babyspenat, krutonger, färsk basilika, oliver, majs, kokta bönor, kokta linser, riven eller kokt rödbeta, kokt potatis med mera.

4 portioner grönsallad med mozzarella

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 250 gram salladsmix blandad valfri grönsallad
  • 250 gram cocktailtomater
  • 4 färska mozzarellaostar
  • 1 rödlök
  • 0,5 gurka
  • 3 morötter
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skölj sallad, tomater och gurka.
  2. Dela tomater och skär gurka i stavar.
  3. Lägg i en salladsskål.
  4. Skala och strimla rödlök och tillsätt den.
  5. Skala och riv morot fint samt blanda i den.
  6. Skiva mozzarella.
  7. Tillsätt olivolja, vinäger, salt och peppar till salladen och blanda runt.
  8. Fördela salladen i fyra djupa tallrikar eller på fat.
  9. Fördela mozzarellaosten runt om.
  10. Servera salladen med ett gott bröd till.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Lär dig laga hemgjord pasta

Mjöl, ägg och vatten är lika med pasta. Bara att knåda ihop och kavla ut. Forma eller fyll. Koka och njut med massor av parmesan. Svårare än så är det inte. - Ja okej, lite recept och tips från mitt besök på pastakurs i italienska Bologna kan du få också. 

Läs mer