Spenatsallad med valnötter

Spenatsallad med valnötter, balsamvinäger och olivolja. En god och nyttig sallad som passar som tillbehör till det mesta.
Smidig och enkel att laga med fin färdig babyspenat i påse. Men salladen kan också lagas på större sköljd och rensad bladspenat. Skär då bort den grövre stammen och mittdelen på bladen.
Istället för balsamvinäger kan du ta annan valfri vinäger eller pressad citron.
Det finns massor av annat gott som passar i spenatsallad: granatäpple, äppelskivor, smulad grönmögelost, annan bladsallad, tärnad fetaost, grillad halloumi, halverade cocktailtomater, strimlad rödlök, tärnad gurka, riven morot, rivna rödbetor, kokta kikärtor, kokta linser, kokta bönor, kokt quinoa eller röd paprika.

4 portioner spenatsallad med valnötter

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 12 min

Ingredienser

  • 65 gram babyspenat
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 2 tsk olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 dl valnötter

Tillagning

  1. Hacka valnötterna grovt. Rosta valnötterna i en stekpanna några minuter så att de får färg. Sätt åt sidan.
  2. Skölj spenat och lägg upp på fat.
  3. Blanda balsamvinäger, olivolja, salt och peppar i en skål till en dressing.
  4. Skeda dressingen över spenaten.
  5. Strö över valnötterna och servera direkt.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer