Spenatsallad med valnötter

Introduktion och förberedelse

Spenatsallad med valnötter, fin balsamvinäger och olivolja. En god och nyttig sallad som passar som tillbehör till det mesta.

Smidig och enkel att laga med fin färdig babyspenat i påse. Men salladen kan också lagas på större sköljd och rensad bladspenat. Skär då bort den grövre stammen och mittdelen på bladen.

Varianter

  • Istället för balsamvinäger kan du ta annan valfri vinäger eller pressad citron.
  • Det finns massor av annat gott som passar i spenatsallad: granatäpple, äppelskivor, smulad grönmögelost, annan bladsallad, tärnad fetaost, grillad halloumi, halverade cocktailtomater, strimlad rödlök, tärnad gurka, riven morot, rivna rödbetor, kokta kikärtor, kokta linser, kokta bönor, kokt quinoa eller röd paprika.

4 portioner spenatsallad med valnötter

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 12 min

Ingredienser

  • 65 gram babyspenat
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 2 tsk olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 dl valnötter

Tillagning

  1. Hacka valnötterna grovt. Rosta valnötterna i en stekpanna några minuter så att de får färg. Sätt åt sidan.
  2. Skölj spenat och lägg upp på fat.
  3. Blanda balsamvinäger, olivolja, salt och peppar i en skål till en dressing.
  4. Skeda dressingen över spenaten.
  5. Strö över valnötterna och servera direkt.
E-mail
Medel: 3 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-11-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.