Tomat, mozzarella och basilikasallad

Tomatsallad med mozzarella och basilika. Använd en fruktig och finare olivolja. Desto finare vinäger ju godare blir det. Varför inte en lagrad Balsamico-vinäger. Gourmetsalt (flingsalt) och nymalen svartpeppar gör salladen ännu godare.

6 portioner tomatsallad med mozzarella

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 5 kvisttomater eller valfria goda smakrika tomater
  • 2 mozzarellaostar
  • 0,5 kruka basilika
  • 3 msk fin olivolja
  • 2 msk god mild vinäger
  • 1 krm vanligt salt eller 3 krm flingsalt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skölj och skär tomater i skivor.
  2. Skär eller dela mozzarellaosten i skivor eller bitar.
  3. Lägg på fat eller i skål och garnera med basilika.
  4. Vid servering häller du några matskedar olivolja, vinäger samt saltar och pepprar över.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer