Syster Cecilias potatis sallad
Recept på en jättegod potatissallad med morot och blomkål som passar perfekt som tillbehör till det mesta - grillat eller på buffé.
En potatissallad med fransk senap, vinäger och god olivolja.
Tillagning
- Skala och tärna potatisen efter tycke (men inte alldeles för små bitar).
- Skär blomkål i buketter. Skala och skär morötter i grova bitar.
- Koka potatisen (med salt) i ca 15 minuter. Koka i en stor kastrull med lite extra vatten så att du sedan får plats med blomkål och morötter.
- Lägg ned blomkål och morötter att koka med potatisen efter halva tiden - de ska koka med runt 7 minuter.
- Blanda olivolja med dijonsenap i en stor skål. Salta och peppra samt tillsätt sedan citron eller vinägern.
- Häll av potatisen, blomkål och morötter samt blanda den varm med vinägretten.
- Smaka av med ev. mer senap, citron eller vinäger, salt och peppar.
- Kan serveras varm, ljummen eller kall. Förvara då i kylen fram till servering.
Också gott att blanda i potatissalladen är:
- Fint hackad röd, gul eller grön paprika
- Kokta gröna bönor, gröna sojabönor eller bondbönor.
Uppskattat näringsvärde per portion: 233 kcal