Syster Cecilias potatis sallad

Recept på en jättegod potatissallad med morot och blomkål som passar perfekt som tillbehör till det mesta - grillat eller på buffé.

En potatissallad med fransk senap, vinäger och god olivolja.

4 portioner potatissallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 10 kokta fasta potatisar, gärna goda ekopotatisar
  • 1/2 dl kallpressad god olivolja
  • 1 tsk fransk stark Dijonsenap
  • 2 msk citron, balsamvinäger eller liknande god vinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1/2 huvud blomkål
  • 4 morötter

Tillagning

  1. Skala och tärna potatisen efter tycke (men inte alldeles för små bitar).
  2. Skär blomkål i buketter. Skala och skär morötter i grova bitar.
  3. Koka potatisen (med salt) i ca 15 minuter. Koka i en stor kastrull med lite extra vatten så att du sedan får plats med blomkål och morötter.
  4. Lägg ned blomkål och morötter att koka med potatisen efter halva tiden - de ska koka med runt 7 minuter.
  5. Blanda olivolja med dijonsenap i en stor skål. Salta och peppra samt tillsätt sedan citron eller vinägern.
  6. Häll av potatisen, blomkål och morötter samt blanda den varm med vinägretten.
  7. Smaka av med ev. mer senap, citron eller vinäger, salt och peppar.
  8. Kan serveras varm, ljummen eller kall. Förvara då i kylen fram till servering.

Också gott att blanda i potatissalladen är:

E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 233 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-12-10