Stekt strömming fylld med dill och kaviar

Introduktion och förberedelse för tillagning

Stekta strömmingsfiléer fyllda med hackad dill och kaviar får riktigt god smak. Servera med potatismos, gröna ärtor, skirat smör och lingon som på bilden. Gott till är också knäckebröd och öl.

4 portioner stekt strömming

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 600 g strömmingsfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 dl rågmjöl
  • 3 msk smör
  • 1 dl kesella eller naturell färskost
  • 2 msk kaviar
  • 1 msk hackad gul lök
  • 2 msk hackad dill

Tillagning

  1. Börja med att koka potatis om du vill ha det till. Potatismos är gott till strömmingen.
  2. Blanda kesella eller färskost, kaviar, lök och dill.
  3. Lägg ut hälften av strömmingen med skinnsidan ned på en bricka.
  4. Fördela på fyllningen.
  5. Lägg på resterande filéer.
  6. Salta och vänd dem i mjöl.
  7. Stek strömmingen i smör på medelvärme i 10 minuter på varje sida.
  8. Servera med hemlagat potatismos, gröna ärtor, skirat smör och ev. lingonsylt.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.