Stekt strömming fylld med dill och kaviar
Stekta strömmingsfiléer fyllda med hackad dill och kaviar får riktigt god smak.
Tillagning
- Börja med att koka potatis om du vill ha det till. Potatismos är gott till strömmingen.
- Blanda kesella eller färskost, kaviar, lök och dill.
- Lägg ut hälften av strömmingen med skinnsidan ned på en bricka.
- Fördela på fyllningen.
- Lägg på resterande filéer.
- Salta och vänd dem i mjöl.
- Stek strömmingen i smör på medelvärme i 10 minuter på varje sida.
- Servera med hemlagat potatismos, gröna ärtor, skirat smör och ev. lingonsylt.
Serveringsförslag
- Servera med potatismos, gröna ärtor, skirat eller brynt smör och lingon som på bilden.
- Gott till är också knäckebröd, grönsallad samt öl eller mjölk.
Uppskattat näringsvärde per portion: 686 kcal