Stekt strömming fylld med dill och kaviar

Gott med potatismos, gröna ärter, skirat smör, lingon, knäckebröd och öl.

4 portioner stekt strömming

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 600 g strömmingsfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 dl rågmjöl
  • 3 msk smör
  • 1 dl kesella eller naturell färskost
  • 2 msk kaviar
  • 1 msk hackad gul lök
  • 2 msk hackad dill

Tillagning

  1. Börja med att koka potatis om du vill ha det till. Potatismos är gott till strömmingen.
  2. Blanda kesella eller färskost, kaviar, lök och dill.
  3. Lägg ut hälften av strömmingen med skinnsidan ned på en bricka.
  4. Fördela på fyllningen.
  5. Lägg på resterande filéer.
  6. Salta och vänd dem i mjöl.
  7. Stek strömmingen i smör på medelvärme i 10 minuter på varje sida.
  8. Servera med hemlagat potatismos, gröna ärtor, skirat smör och ev. lingonsylt.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Lyckas med buffe till en mindre fest

Att laga mat till en mindre fest behöver inte vara så svårt. Gör det lätt för dig - här är mina bästa tips på enkla men festliga recept till en mindre bjudning på runt 10-20 personer.

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Tips till stor buffé upp till 50 gäster

Här är mina tips om du vill bjuda på en större buffé - kanske väntar du upp till 50 gäster. Passar till studentfest, konfirmandfest, födelsedagsfest eller annat större kalas.

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer