Stekt strömming fylld med dill och kaviar
Introduktion och förberedelse
Stekta strömmingsfiléer fyllda med hackad dill och kaviar får riktigt god smak.
Servera med potatismos, gröna ärtor, skirat smör och lingon som på bilden.
Gott till är också knäckebröd och öl.
Tillagning
- Börja med att koka potatis om du vill ha det till. Potatismos är gott till strömmingen.
- Blanda kesella eller färskost, kaviar, lök och dill.
- Lägg ut hälften av strömmingen med skinnsidan ned på en bricka.
- Fördela på fyllningen.
- Lägg på resterande filéer.
- Salta och vänd dem i mjöl.
- Stek strömmingen i smör på medelvärme i 10 minuter på varje sida.
- Servera med hemlagat potatismos, gröna ärtor, skirat smör och ev. lingonsylt.
Uppskattat näringsvärde per portion: 686 kcal