Rostade cashewnötter

Rostade cashewnötter får godast smak om de rostas innan de serveras eller används i mat.

4 portioner rostade cashewnötter

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 150 gram cashenötter
  • 1 msk smör eller matolja
  • 0,5 tsk flingsalt

Tillagning

  1. Värm en stekpanna - gärna med höga kanter.
  2. Tillsätt cashewnötterna och rosta dem och vänd de i pannan i ca 1,5 minuter. De ska ha lite färg här och där men ej vara brända.
  3. Tillsätt smör eller olja och vänd runt (valfritt).
  4. Strö över lite flingsalt och vänd runt vid servering.

Tips

  • Enklast är att rosta dem i en stekpanna på spisen.
  • Man kan också rosta nötterna i ugnen samt med mer salt.
  • Du kan rosta med eller utan fett. De blir goda utan smör och olja också.
E-mail
Medel: 3.3 (31 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 298 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-05-30