Rostade cashewnötter

Cashewnötter får godast smak om de rostas innan de serveras eller används i mat. Enklast är att rosta dem i en stekpanna på spisen. Man kan också rosta nötterna i ugnen samt med mer salt. 

Du kan rosta med eller utan fett. De blir goda utan smör och olja. 

4 portioner rostade cashewnötter

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 150 gram cashenötter
  • 1 msk smör eller matolja
  • 0,5 tsk flingsalt

Tillagning

  1. Värm en stekpanna - gärna med höga kanter.
  2. Tillsätt cashewnötterna och rosta dem och vänd de i pannan i ca 1,5 minuter. De ska ha lite färg här och där men ej vara brända.
  3. Tillsätt smör eller olja och vänd runt (valfritt).
  4. Strö över lite flingsalt och vänd runt vid servering.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färspotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med. 

Läs mer

Smaksätt din egen snaps

Sätt smak på din egen snaps. Här hittar du tips, fakta och recept på olika snapsar - från snabba smaksättningar som citronsnaps till de som tar lite längre tid som flädersnaps (ovan) och hemgjord besk med malört. 

Läs mer

Blanda egna drinkar och cocktails

Bli bartender för en kväll. Här är tips på hur du sätter upp en liten minibar hemma. Skippa raggargroggen och bjud på någon klassiker eller udda obskyr drink. Här är lite fakta, recept, utrustning och andra praktiska tips för att lyckas med cocktails hemma. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer